Afyonkarahisar’da İmam Hatipliler Pilav Şenliğinde Buluştu

Afyonkarahisar İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Ömer Çetin, 40. geleneksel pilav şöleni etkinliğinde yaptığı...

Afyonkarahisar İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Ömer Çetin, 40. geleneksel pilav şöleni etkinliğinde yaptığı konuşmada, İmam Hatip okullarının kurulduğu günden itibaren devlet tarafından yapılan üvey evlat muamelesinin yine devlet İmam Hatipli idarecilerin gelmesi ile ortadan kalktığını söyledi.

Afyonkarahisar İmam Hatip Lisesi Mezunları’nın düzenlediği 40. mezuniyet yılı pilav şöleni Belediye Sosyal Tesisleri'nde yapıldı. Etkinliğe Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Müftüsü Galip Kolcu, okulun eski müdürleri, eski öğretmenleri ve öğrencileri aileleri ile birlikte katıldı. Şölenin açış konuşmasını yapan Afyonkarahisar İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Ömer Çetin, İmam Hatip okullarının kuruldukları günden itibaren tarihte her zaman zulme maruz kaldığını söyledi. İmam Hatip okullarının en son 28 Şubat Postmodern darbesiyle çok ağır bir cendereye alınmak istendiğini kaydeden Çetin, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

“İmam Hatiplerin orta kısımlarının, Kur’an kurslarının kapatılması, türban ve başörtüsünün yasaklanması, katsayı adaletsizliği uygulanması ile öğrencilerimize zulüm yapılmış olup, İmam Hatip okullarına üvey evlat muamelesi yapılmıştır. Ancak, ne zaman ki, zulme uğrayan mazlumların duası ve Yüce Rabbimizin de lütfü ve keremiyle ülkemizin idaresine İmam Hatipli cumhurbaşkanı, başbakan, bakan, milletvekili, vali, kaymakam, belediye başkanı ağabeylerimiz ve kardeşlerimiz geldiler. Artık İmam Hatip ortaokulları açıldı, Kur’an kurslarına her yaş öğrenci gidebiliyor, türban ve başörtüsü yasağı kaldırıldı, katsayı adaletsizliği kaldırıldı. Yapılan bu zulümler tek tek son buldu. Bu kutlu görevde emeği geçen tüm büyüklerimize şükranlarımı arz ederim. Artık iyi bir nesil yetiştirmek için engeller kalktı. Zorluklar aşıldı. Yasaklar kalktı. Tabiri caiz ise şimdi iş bize düştü. Peki ne yapmalıyız. İmam hatip okullarını öğrencisiz bırakmamalıyız, Yeni okullar açmalıyız, okullarımıza maddi ve manevi katkılarda bulunmalıyız. İmam Hatip okulu idarecilerimiz ve öğretmenlerimiz başarıda azami gayreti göstermeli.”

Reklam
Reklam

Şölen sonunda İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin yaptığı sunumlar büyük ilgi gördü. Şölen, pilav ikramı ve mezunların sohbetleri ile sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz