Afyonkarahisar’da İsim Tartışması

Afyonkarahisar’da şehrin adının ‘Afyon mu, Afyonkarahisar mı olsun?’ tartışmaları yaşanıyor.Afyonkarahisar Gelişim Platformu tarafından ‘Afyonkarahisar Buluşmaları’...

Afyonkarahisar’da şehrin adının ‘Afyon mu, Afyonkarahisar mı olsun?’ tartışmaları yaşanıyor.

Afyonkarahisar Gelişim Platformu tarafından ‘Afyonkarahisar Buluşmaları’ adı altında yapılan toplantıda Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler’in ‘Marka olmak istiyorsak, şehrin ismi en fazla 5 harften oluşması gerekiyor’ ifadelerine yer vermesi ile şehrin adının değişmesi için anketler düzenlendi. Afyonkarahisar Belediyesi’nin internet sitesinde de bir anket düzenlenerek şehrin isminin ‘Afyon’ olarak değiştirilip değiştirilmemesi konusu, kamuoyunun görüşlerine sunuldu.

Reklam
Reklam

Şehrin isminin değiştirilmesi ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar isminin kesinlikle yeniden Afyon olması gerektiğini düşündüğünü bildirdi. ‘Afyon’ isminin Afyonkarahisar olarak değiştirilmesinde kimsenin görüşünün alınmadığını ifade eden Başkan Çoban, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“2003 yılında Afyonkarahisar AK Parti İl başkanıydım. O dönemde oldu bitti ile dönemin valisi ve dönemin bir milletvekilinin özellikle Meclis'te yaptığı kulislerle iki maddelik bir kanun teklifi ile bu iş halloldu. Bu konu o dönem kamuoyunda tartışılmadı, sivil toplum örgütlerine bilgi verilmedi, hiçbir şekilde hiç kimseden görüş alınmadı. Bugüne gelindiğinde ise ilimizin isminin Afyon olması yönünde kamuoyunda kanaat var. Adımızın tekrar kısa öz Afyon olmasında fayda var. Afyon adı bize yeter. Türkiye ve dünya bizi Afyon olarak tanıyor. Bu konuda sivil toplum kuruluşlarının halkımızın sesini çıkarması gerekiyor. Sanıyorum Sayın Bakanımız da milletvekillerimiz de buna kayıtsız kalmayacak. Biz de bu talepleri il teşkilatımıza ileteceğiz. İl teşkilatımız bu talepleri mutlaka bakanımıza ve milletvekillerimize iletecektir.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz