Afyonkarahisar'da Kahvehanelere Kitap Köşesi Ve Gazete Zorunluluğu

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu bir talimat yayınlayarak, çay bahçeleri, kahvehaneler ve kır kahvelerinde kitap ile...

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu bir talimat yayınlayarak, çay bahçeleri, kahvehaneler ve kır kahvelerinde kitap ile bölgesel veya yerel gazete bulundurma şartının getirildiğini duyurdu.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, yayınladığı talimatında, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün kahvehane ve çay bahçelerinde yerel gazete ve kitap bulundurulmasına yönelik genelgesini hatırlatarak bu tür iş yeri sahiplerinin belirtilen talimatlara uymalarını istedi. Bu çerçevede, temel esasları özetlenen bu yönetmeliğin amir hükümleri gereğince ruhsata bağlanmış bu işyerlerinden istenilenleri sıralayarak yayınladığı talimatında şu ifadelere yer verdi:

Reklam
Reklam

“Çay bahçeleri kahvehaneler ve kır kahveleri kitap ve yerel gazete bulundurmak zorundalar. Birinci sınıf kahvehaneler, çay bahçesi ve kır kahvesinde en az 100 farklı kitabın yer aldığı kitaplık bulunacak ve bu yerlerde ayrıca 2'si bölgesel veya yerel olmak üzere en az 5 farklı günlük gazete bulundurulacaktır. İkinci sınıf kahvehanelerde en az 50 farklı kitabın yer aldığı kitaplık ve biri bölgesel veya yerel olmak üzere en az 3 farklı günlük gazete bulundurma zorunluluğu getirilmiştir. Üçüncü sınıf kahvehanelerde en az 25 farklı kitap yer alacak ve birisi bölgesel veya yerel olmak üzere 2 adet farklı günlük gazete bulunduracaklardır.”

Vali Balkanlıoğlu, ayrıca kaymakamlıklar ve belediye başkanlıklarına gönderdiği talimatla, söz konusu yönetmeliğin uygulanmasını ve yapılan denetimlerle belirtilen hususlara uyulup uyulmadığının kontrol edilmesini istedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: