Afyonkarahisar’da Keklik Yerleştirme Çalışmaları

Afyonkarahisar’da, ‘Doğaya Yaban Hayvanı Yerleştirme’ programı çerçevesinde Afyonkarahisar’ın Hocalar ilçesinde 300 adet keklik bırakıldığı bildirildi.Orman...

Afyonkarahisar’da, ‘Doğaya Yaban Hayvanı Yerleştirme’ programı çerçevesinde Afyonkarahisar’ın Hocalar ilçesinde 300 adet keklik bırakıldığı bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5. Bölge Müdürü Mehmet Kuşcu, Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesindeki keklik üretim istasyonunda üretilen kekliklerin Afyonkarahisar’ın yanı sıra çeşitli illere de gönderildiğini kaydetti. Şuhut’taki keklik üretim istasyonundan alınan 20 haftalık 300 kekliğin Hocalar ilçesinde doğaya bırakıldığını ifade eden Mehmet Kuşçu, keklik yerleştirme çalışmasının vatandaşlarla birlikte yapıldığını bildirdi.

Reklam
Reklam

Yapılan yerleştirme çalışması esnasında kekliklerin gayet sağlıklı olduğunu belirten Kuşçu, “Doğaya bırakılan kınalı kekliklerin, uçma yeteneklerinin geliştiği ve doğaya hemen adapte olmaya başladıkları gözlemlendi. Keklik yerleştirilen saha Merkez Av Komisyonu’nca üç yıl ava kapatılmış olup, bu süre içinde bölgede keklik popülasyonunun önemli ölçüde artması hedeflenmektedir. Keklik yerleştirme çalışmalarına önümüzdeki günlerde de devam edilecektir. Bu kapsamda, Afyonkarahisar’ın İhsaniye, Sandıklı, Dinar ve Şuhut ilçelerinde daha önce planlanan ve Merkez Av Komisyonu’nca yasaklama kararı alınan bölgelere kınalı keklik yerleştirilme çalışması yapılacak” dedi.

Şuhut Keklik Üretme İstasyonu’nda üretilen kınalı kekliklerin bir bölümünün doğaya yerleştirilmek amacıyla diğer illere de gönderilmeye başlandığını aktaran Kuşçu, 750 kekliğin Aydın’a gönderildiğini ve yine 750 kekliğin de Denizli’ye gönderileceğini kaydetti.

Kekliklerden zaman içerisinde Uşak, Burdur, Kütahya, Manisa, İzmir, Çanakkale, Ankara, Balıkesir ve Antalya’ya da gönderileceğini anlatan Kuşçu, 2012 yılı içerisinde toplamda 12 bin adet kekliğin doğaya yerleştirileceğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz