Afyonkarahisar'da Kışa Hazırlık Toplantısı

Afyokarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kış şartlarında yol kapanması gibi afet durumlarının yaşanmamasını temenni ettikleri fakat olası bir durum için kurum

Afyokarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kış şartlarında yol kapanması gibi afet durumlarının yaşanmamasını temenni ettikleri fakat olası bir durum için kurum ve kuruluşların hazırlıklarını yapmaları gerektiğini belirterek, "Olumsuzluklar karşısında, birlik ve beraberlikle, ortak fikir ve görüşlerle, koordineli bir çalışma sonucunda en kısa zamanda gerekenlerin yapılmasını sağlayacağız" dedi.

Vali İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında, Valilik'te, yaklaşan kış nedeniyle başta karayolları olmak üzere kentte bir sorun yaşanmaması ve bu konuyla ilgili kurumlar arası koordinasyonun sağlanması amacıyla toplantı düzenlendi.

Reklam
Reklam

Vali Balkanlıoğlu, yaptığı konuşmada, geçen yıl sert geçen kış nedeniyle karayollarında sıkıntılar yaşandığını, bu yıl benzer sorunlarla karşılaşılmaması amacıyla toplantının düzenlendiğini bildirdi.

Afyonkarahisar'ın karayolu bakımından kavşak noktada bulunduğunu ve kışları sert geçtiğini ifade eden Vali Balkanlıoğlu, geçen yıl İzmir-Ankara karayolunda Bayat-Gömü-Emirdağ Kavşağı-Sivrihisar arasındaki yolun yaklaşık 23 saat kapalı kaldığını hatırlatarak, "Yolu emniyet müdürlüğümüz ile karayollarına bağlı ekiplerimizin yoğun çabaları, ilçe kaymakamlarımızın, belediyelerimizin destekleriyle açmayı başardık. Mahsur kalan kişileri hiçbir şekilde mağdur etmedik, akaryakıt, yiyecek, içecek ve barınma gibi tüm ihtiyaçlarını giderdik" diye konuştu.

Balkanlıoğlu,şöyle devam etti:

"İnsan hayatı söz konusu olduğu durumlarda olayın bir an önce kontrol altına alınması bizim için çok önemlidir. Yol kapanması gibi afet durumlarının yaşanmaması temennimizdir ancak olası bir durumda her kurum ve kuruluşun önümüzdeki kışa uygun bir hal ve tavır almaları gerekmektedir. Bireysel yol çizmek ve olaylara müdahale etmek yerine, bölgedeki tüm yetkilerle görüşmeler yapılarak, koordineli bir şekilde müdahale etmek gerekir. Olumsuzluklar karşısında birlik ve beraberlikle, ortak fikir ve görüşlerle, koordineli bir çalışma sonucunda en kısa zamanda gerekenlerin yapılmasını sağlayacağız."

Reklam
Reklam

Toplantıda Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan karayollarında geçen kış aylarında yaşanması muhtemel sorunlar, kurumlar arası koordinasyonla çözülebilecek konuları içeren sunum yapıldı.

Sunumun ardından toplantıya katılan kaymakamlar ve kurum müdürleri kış aylarında karşılaştıkları olumsuzluklar için alınan tedbirleri aktardı.

Toplantıya ilçe kaymakamları, kurum müdürleri katıldı.

Muhabir: Serdar Yılmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: