Afyonkarahisar'da misafirhanelerin tamamı depremzedeleri ağırlıyor

Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, misafir ettikleri depremzedelerin sayısının 272'yi bulduğunu...

Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, misafir ettikleri depremzedelerin sayısının 272'yi bulduğunu söyledi. Van depremi sonrasında Afyonkarahisar’a verilen 272 kişilik kontenjanın dolduğunu ifade eden Buldan, "Gelen depremzedeleri ilçelerdeki öğretmenevlerine, Şeker Fabrikası misafirhanesine yerleştirdik. Afyonkarahisar misafirhaneler doldu. Bu konuda depremzedelerin başka illere yönlendirilmesi gerekiyor." dedi.
Gelen misafirlerin ihtiyaçlarının valilik tarafından karşılandığını ifade eden Buldan, mont, kırtasiye malzemesi ve iç çamaşırı gibi çeşitli yardım paketleri dağıtıldığını belirtti. Buldan, “Bunların dışında süt, çocuk bezi ve mama gibi ihtiyaçları da en kısa zamanda ulaştıracağız. Vanlı depremzede vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. AK Parti Kadın Kolları Başkanı Fatma Akbaba da depremzede ailelere destek olmak için bir organizasyon düzenlediklerini anlattı. Bu çerçevede Şeker Fabrikası Müdürlüğü ile iletişime geçerek depremzede ailelerin eksikleri hakkında bilgi aldıklarını ifade eden Akbaba, "Onların televizyon, bulaşık makinesi, ayakkabı, mont gibi ihtiyaçları olduğunu öğrendik. Bu eksikleri gidermek için buradayız, inşallah biraz olsun yaralarını sarabiliriz." dedi.
Şeker Fabrikası Müdürü Ali Uslu da Vanlı ailelerin en iyi şekilde misafir edildiğini söyledi. "Van'dan gelen depremzede kardeşlerimiz için misafirhanemizi açtık. Bazı aileleri de lojmanlarımızda misafir edeceğiz. İhtiyaçlarını gideriyoruz. Hepsine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi.
Depremzede aileler adına konuşan Faik Kutluk da Afyonkarahisar'da kendilerinin en iyi şekilde ağırlandığını söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz