Afyonkarahisar’da Mısır’da Yapılan Askeri Darbe Kınandı

Afyonkarahisar’de Memur-Sen öncülüğün bir araya gelen sivil toplum örgütleri, bir açıklama yaparak Mısır’da gerçekleştirilen askeri...

Afyonkarahisar’de Memur-Sen öncülüğün bir araya gelen sivil toplum örgütleri, bir açıklama yaparak Mısır’da gerçekleştirilen askeri darbeyi kınadıklarını kaydettiler.

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur- Sen) başta olmak üzere İlim Yayma Cemiyeti, İnsani Yardım Vakfı (İHH) Afyon Temsilciliği, Ensar Vakfı Afyonkarahisar Şubesi, Malum-Der Afyonkarahisar Temsilciliği ve Sivil Dayanışma Platformu temsilcileri düzenledikleri basın toplantısında, yayınladıkları ortak basın metni ile Mısır’da yaşanan darbeyi kınadıklarını açıkladılar.

Reklam
Reklam

Memur-Sen Afyonkarahisar İl Temsilciliğinde konu ile ilgili düzenlenen basın toplantısında, sivil toplum örgütleri temsilcileri adına basın açıklamasını okuyan Memur- Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Abdullah Çelik, tankla, diktayla bahara darbe vurulamayacağını söyledi. Mısır’da ordunun seçilmiş cumhurbaşkanına görevden el çektirmesinin, sivil yönetime karşı askeri darbe yapmasının kabullenilebilecek bir olay olmadığını kaydederek, “Muhammed Mursi ve İhvan’a yapılan suçlamaların tamamı yalandır ve hiç biri darbeyi meşru kılmaz. Mısır halkının haklı mücadelesini selamlıyor ve Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri olarak Mısırlı kardeşlerimizin yanlarında olduğunu bir kez daha dile getiriyoruz” dedi.

“FİLİSTİNLİLERİN GELECEĞİNE İPOTEK KOYMA ÇABALARINDALAR”

Çelik, açıklamalarını “Mısır ordusu tarafından yapılan darbe, Mısır halkının iradesini hedef almış apaçık bir zorbalık; halka ve iradesine yönelik saygısızlıktır. Mısır halkının geleceğine yönelik küresel nitelikteki bildik kirli oyunların bir parçasıdır. Demokrasiyi, hukuku, insan onurunu hiçe sayan faşist, antidemokratik bu darbe, Mısır sivil yönetiminin Filistin halkına nefes aldırmasına yönelik tavrına tahammülsüzlüğün ve Filistinlilerin geleceğine de ipotek koyma çabalarının ürünüdür. Şunu herkesin bilmesi lazım ki halkın seçimiyle başa gelen iktidarlara yapılan bu saldırılar halkları iyice kenetledi ve dünyada da ciddi bir uyanışa neden oldu. Demokrasilerde seçimle gelenler, seçimle giderler. Demokrasiye dair bu en yalın gerçek ışığında, Mısır’da ordu kışlasına çekilmeli. Mısır halkı üzerinde vesayet oluşturma çabalarından ise vazgeçilmelidir. Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri olarak, bir kez daha Mısır’da halkın iradesi ile sivil yönetime yönelik yapılan darbeyi ve darbecileri bir kez daha lanetle kınadığımızı ifade ediyoruz” diye sürdürdü.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: