Afyonkarahisar'da nefes kesen deprem tatbikatı

AFYONKARAHİSAR (İHA) - Afyonkarahisar Valiliği tarafından Sandıklı İlçesi'nde düzenlenen deprem tatbikatı, gerçeğini aratmadı. Nefes kesen tatbikata 3 arama kurtarma köpeği de katılırken, tatbikatın ardından Kızılay tarafından dağıtılan yemeği almak isteyen vatandaşlar birbiriyle yarıştı.

Afyonkarahisar Valiliği koordinatörlüğünde, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının katılımıyla Sandıklı'da yapılan deprem tatbikatında nefes kesen sahneler yaşandı. Tatbikat, bir yangının itfaiye ekipleri tarafından söndürülmesiyle başladı. Temsili olarak 6.5 şiddetinde meydana gelen depremin ardından ise enkaz altında kalan yaralıların feryatlar içerisinde bağırması, ilginç görüntüler oluşturdu.

Reklam
Reklam

Yaralılar, kurtarma ekipleri tarafından büyük bir dikkatle enkaz altından çıkarılarak ambulanslara götürüldü. Deprem tatbikatında, Afyonkarahisar Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliği'nin "Ece" ve "Sevgili" ile Cezaevi Kurtarma Teşkilatı'na (CEKUT) ait "Co" isimli arama kurtarma köpekleri de görev aldı. Tatbikatta son olarak Kızılay tarafından yemek dağıtımı yapıldı. Ekmek arası et ve ayran almak isteyen ve sıraya girmeyen bazı vatandaşlar, zaman zaman izdiham yaşanmasına neden oldu.

Afyonkarahisar Valisi Muzaffer Dilek, "Doğal afetlerin hangi saat, ay veya mevsimde meydana geleceği belli olmaz. Biz, sevk ve idareyi her zaman canlı tutmak istiyoruz. Gece düzenlenen deprem tatbikatına 649 personel ve 189 araç katıldı. Kapasitemizin yüzde 10'unu kullandık. Her eğitim, bir önceki aksaklıkların giderilmesine vesile oluyor. Afyonkarahisar bir deprem bölgesi. Son 10 yılda 2 kez büyük deprem yaşadık. Bunun için tatbikatlara önem veriyoruz" dedi.