Afyonkarahisar'da Oryantiring Yarışları

Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından Afyonkarahisar'da üçüncü kademe yarışları başladı.

Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından Afyonkarahisar'da üçüncü kademe yarışları başladı.

Afyonkarahisar'ın Çavuşbaş Mahallesi'nde gerçekleştirilen yarışın ilk gününde yaklaşık bin sporcu yarıştı. Oryantiringe gönül vermiş sporcular, Karahisar Kalesi'nin eteklerinde ve Afyonkarahisar'ın tarihi mekanlarında belirlenen hedefleri bulmak için büyük bir mücadele sergiledi. 41 il ve 58 kulüpten toplam 972 sporcunun katıldığı yarışma, renkli görüntüler oluşturdu.

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Mehmet Genç, Oryantiring Federasyonu temsilcilerinin de katıldığı yarışlarda yaptığı konuşmada, "Oryantiring sporu hızlı şekilde hedefe ulaşma, yön bulma bu spor içinde her şey var. Yerine göre yüzme de var. Koşu var, parkurlardan dağa tırmanmalar var. Buradaki amaç eldeki haritalarla önceden gizlenen hedef noktalarını bulmak. Bu iş için özel geliştirilmiş özel bilgisayarda okunabilen bir alet var her hedefe gittikçe okutuyor ondan sonra o alet kontrol edildiğinde haritadan gösterilen özel hedefleri bir bir bulduğunu ispat ediyor eğer hedefleri tamamına eksiksiz gitmemişse sırayla gitmemişse elenmiş oluyor. Bu işi de zamanla yarışarak yapıyorlar. Tespit edilen yaş gruplarına göre hedeflere kim en önce gitmişse zaman bakımından şampiyon o oluyor" dedi.

Reklam
Reklam

Oryantiringin her yaş grubundan insanlara hitap ettiğini aktaran Vali Balkanlıoğlu, "İlimizin tanıtımına katkıda bulunması açısından 41 vilayetten bin sporcuyu burada ağırlıyoruz. Yarın da Sinanpaşa'ya gidiyoruz. Orada ormanlık sahalarda Akdağ Ormanlarına doğru bir gezi olacak. Valilik olarak da biz bu spor dalının burada yerleşmesi için hem tanıtım hem de ilimizin tanıtımı için sponsor olduk. Öğrencilerimizi ve sporcularımıza başarılar diliyorum" diye konuştu.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Mehmet Genç, yarışmanın Afyonkarahisar'da ilk olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Afyonkarahisar'da oryantiring yapılır mı denildiğinde sadece anayoldan geçerken şehirlerarası bir ulaşımda Afyonkarahisar'a bakmışız geçmişiz. Görememişiz. Şimdi içeriye girdiğimizde kültürel yapımızda yerel yönetimin desteğiyle bu spor için yerel yönetimin desteği şart. Doğayla iç içe olduğumuz için burada kumanyamız sağlık ekibimiz konaklamamız, çadırımız hep yerel yönetimlerce desteklenmekte ve sağlanmakta. Devletin verdiği olanaklarla biz federasyon olarak bir şeyler yapıyoruz. Yerel yönetimlerinde müşterek yapıyoruz. Hem katılımlarıyla hem tanıtımlarına katkı."

Reklam
Reklam

120'NİN ÜZERİNDE KULÜP 5 BİNİN ÜZERİNDE SPORCU VAR

10 yaşından 70 yaşına kadar olan sporcuların kendine öz güvenleriyle güzel bir spor yaptığını belirten Genç, "Önümüzdeki günlere baktığımız zaman Milli Eğitim ile el ele proje kapsamında okullara girmeye başladık. Öğretmenlerimiz oradan Milli Eğitim'in programlarıyla ek ders ücreti alıyorlar. Halk Eğitim'de programa kondu, orada antrenörlerimiz ders verebiliyorlar. Önümüzdeki hafta Bolu'da üniversite Türkiye Şampiyonası var. Orada 30'un üzerinde üniversitemizde seçmeli ders olarak alt yapımızı

oluşturuyoruz. Eğitimci kadromuz oradan yetişiyor. Türkiye genelinde 120'nin üzerinde kulüp 5 bin lisanlı sporcu diyoruz, ama bir iki sene içinde lisanslı sporcularımız 10 bin 20 bin olacak" açıklamasında bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: