Afyonkarahisar'da Patlamada Şehit Olan 25 Asker Anısına Köşe Kuruldu

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi, 5 Eylül 2012 tarihinde...

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi, 5 Eylül 2012 tarihinde Afyonkarahisar’da meydana gelen cephanelik patlamasında şehit olan 25 asker anısına bir köşe kurdu. Köşede askerlerin isim, fotoğraf ve etrafa dağılan mühimmatlardan bazı parçalar bulunuyor.

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, patlamada şehit düşen askerlerin anısını yaşamak için bir girişimde bulunduklarını söyledi. Kumartaşlı, dernek binasında şehitlerin fotoğraflarının ve patlamada çevreye saçılan mühimmat parçalarının sergilendiği bir köşe kurduklarını belirtti.
Patlamada şehit olan vatan evlatlarının anısının bu şekilde yaşatılacağını ifade eden Kumartaşlıu, "18 Mart Çanakkale Zaferi'nin anma gününün yaklaşmasından dolayı köşenin açılışını yaptık. Bu köşede şehitlerimizin fotoğrafları, isimleri ve memleketleri ile birlikte patlamadan sonra mühimmat, duvar ve şarapnel parçaları yer alıyor. Onlar bizlerin ve milletimizin yüreğinde her zaman yaşayacaktır. Biz de böyle acıların bir daha yaşanmaması ve bu olaydan ders alınması adına böyle bir köşe kurmayı uygun gördük." dedi.

Reklam
Reklam

Patlama bölgesine yapılacak anıtla ilgili girişimlerde bulunduklarını ifade eden Kumartaşlı, Vali İrfan Balkanlıoğlu ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın buna destek verdiğini dile getirdi. Kumartaşlı, "Gerekli evraklar Genelkurmay Başkanlığı'nda. Üst komutanlıklardan yer gösterilmesi halinde söz konusu anıt yapılacak. Anıt yapımı için her şey hazır. Ankara’dan onay gelmesi halinde 2013 yılı içerisinde anıtın yapılması planlanıyor.” diye konuştu.

Afyonkarahisar’a bağlı Ataköy’de Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda meydana gelen patlamada 25 asker şehit olmuş, 2’si asker 6 sivil de yaralanmıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz