Afyonkarahisar’da Sbs Heyecanı

Tüm yurtta olduğu gibi Afyonkarahisar’da da Seviye Belirleme Sınavı (SBS) heyecanı yaşanmaya başladı. Kent genelinde...

Tüm yurtta olduğu gibi Afyonkarahisar’da da Seviye Belirleme Sınavı (SBS) heyecanı yaşanmaya başladı. Kent genelinde 44 noktada yapılan sınava 9 bin 953 öğrencinin katıldığı bildirildi.

Afyonkarahisar’da sabah saatlerinde sınavların yapılacağı ilkokul, ortaokul ve liselere velileri ile gelmeye başlayan öğrenciler, polis kontrolünde okullara alınmaya başlandı. Polisler, sınava çanta ve kalemlik gibi araçlarla girmemeleri konusunda uyararak, öğrencilere yardımcı oldular. Emniyet güçleri, sabah saatlerinden başlayarak kentte, sınavın olaysız geçmesi için güvenlik önlemleri almaya başladı. Merkezden yapılan telsiz anonsları ile sınavın başlayacağı saat 10.00’dan itibaren gürültüye karşı görev yapan ekiplerin dikkatli olmaları ve önlemeleri yönünde uyarıldılar. Sınav öncesinde çocuklarına sarılarak onları motive etmeye çalışan anne ve babalar, özellikle heyecanlarını kontrol etmeleri konusunda uyardılar. Zamanı iyi kullanmaları yönünde çocuklarına nasihatler vermeyi de unutmayan aileler, çocukların şans dilemeyi de ihmal etmediler. Çocukları sınava girdikten sonra aileler ise okul bahçelerinde yanlarında getirdikleri Kur’an-ı Kerim'i açarak okumaya başladılar. Bazı ailelerin ise ellerini açarak çocukları için dua ettikleri gözlendi.

Reklam
Reklam

Çocuklarının SBS’ye girmesinin heyecanının yaşayan ailelerin çoğunlukta sınav notunun iyi olması halinde, sağlık ve polislik gibi eğitim veren okulları istemeleri ise dikkatlerden kaçmadı.

SBS’ye bu yıl Afyonkarahisar’da 9 bin 953 öğrencinin katıldığını kaydeden Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, sınavın kent merkezinde 10, Afyonkarahisar genelinde ise 44 merkezde yapıldığını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: