Afyonkarahisar'da Şehit Olan 25 Asker Anıtı Için Görüşmeler Sürüyor

Afyonkarahisar'da 5 Eylül 2012'de cephanelik patlaması sonucu şehit olan 25 askerin anısına yapılacak olan anıt...

Afyonkarahisar'da 5 Eylül 2012'de cephanelik patlaması sonucu şehit olan 25 askerin anısına yapılacak olan anıt için görüşmelerin devam ettiği belirtildi.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, cephanelik patlaması sonucu şehit olan 25 asker için bir anıt yapılması konusunda görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Bu konuda Eğe Maden İhracatçıları Birliği'nin çoğunluğunu Afyonkarahisar’daki mermer fabrikalarının oluşturmasından dolayı meselenin önceden gündeme geldiğini bildiğini ifade eden Balkanlıoğlu, valilik ve belediye olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını anlattı. Balkanlıoğlu, anıtın yeriyle ilgili olarak da askeri bölgenin dışında herkesin gelip rahatlıkla ziyaret edebileceği bir yer olması taraftarı olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Aslan Osman Erdinç de Afyonkarahisar’da mühimmat deposundaki patlamada şehit olan 25 askerler için anıt yapımının uzun soluklu bir mesele olduğunu söyledi. Birlik olarak bu konudan çok derin bir üzüntü duyduklarını kaydeden Erdinç, “Anıt yapımı konusunda bir koordinasyon gerekiyor. Bu 3-5 günde 5 bin, 10 bin dolara olabilecek bir iş değil. Biz bu konuyu yönetim kurulumuzda daha hiç görüşmedik. Olumlu bir karar çıkarsa valilik ve belediyenin çalışmalarına bizimde katkımız olabilir.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: