Afyonkarahisar’da sokaklardaki hurda araçlar toplanıyor

Afyonkarahisar Belediyesi zabıta ekipleri, şehir merkezinde görüntü kirliliğine neden olan hurda araçları topluyor. Son iki...

Afyonkarahisar Belediyesi zabıta ekipleri, şehir merkezinde görüntü kirliliğine neden olan hurda araçları topluyor. Son iki günde 20 araç toplandı.

Afyonkarahisar Belediyesi, gelen şikayetler üzerine mahallelere yapılan denetimler sırasında karşılaştıkları hurda araçlara müdahale ediyor. Öncelikle araç sahiplerine uyarıda bulunan ekipler, uyarılara rağmen kaldırılmayan araçları topluyor. Son iki günde toplanan araç sayısı 20'ye ulaştı.

Vatandaşları, bu konuda duyarlı olmaya davet eden Zabıta Müdürü Turhan Gedikkaya, hurda araçların 214 42 55 numaralı telefona bildirilmesini istedi. Gedikkaya, zamanla eskiyen ve kullanılamaz hale gelen, adeta bir metal yığınına dönüşen araçların görsel açıdan ortaya koydukları olumsuzluk yanında yanma ve patlama riskine neden olduğunu söyledi. Gedikkaya, ayrıca, kaldırıma ve kamu arazilerine bırakılan bu araçların trafiği de olumsuz yönde etkilediğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: