Afyonkarahisar’da Sünnet Şöleni

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen sünnet şöleni bu yıl da yapıldı. Dün gece çocukları...

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen sünnet şöleni bu yıl da yapıldı. Dün gece çocukları için yapılan kına gecesinin ardından, bugün belediye tarafından 61 çocuk sünnet ettirildi.

Sünnet şöleni, dün akşam gerçekleştirilen ‘Hıdırlık Yaz Akşamları’ etkinliğindeki kına gecesi ile başladı. Afyonkarahisar halkının da geniş katılımıyla gerçekleşen Hıdırlık Yaz Akşamları programında vatandaşlar, Fatoş Kadıoğlu ve Nisan'ın seslendirdiği birbirinden güzel şarkılar eşliğinde gönüllerince eğlendi. Konserlerin ardından, sünnet olacak çocukları için kına gecesi yapıldı. Sünnet çocuklarının ellerine kına yakan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, şölenin düzenlenmesine destek olan hayırsever iş adamlarına teşekkür etti. Şölende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, böylesi anlamlı bir organizasyonu düzenlemekten büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. İnsanların hayatlarındaki en önemli anılardan birisinin sünnet, bir diğerinin de evlilik olduğunu belirten Başkan Çoban, sünnet çocuklarının ailelerine 'Allah evlenmelerini de göstersin" diye seslendi. Başkan Çoban; "Bugün hem bizim için hem de 61 aile için de özel bir gün. Mutluluklar paylaşıldıkça çoğalır, acılar paylaşıldıkça azalır. Hayatlarının dönüm noktalarından biri olan sünnet merasimlerinde, çocuklarımıza ve ailelerine şölenimizle sevinç yaşattık. Çocuklarımız, gençlerimiz geleceğimizdir. Mutlu günlerinde ailelerimizle birlikte olmaktan kıvanç duyduk. Afyonkarahisar için kültürel ve sanatsal etkinliklerimizi artırarak devam ettireceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

Dün akşam gerçekleştirilen kına gecesinin ardından, 61 çocuk bugün özel bir hastanede uzman doktorlar tarafından ameliyathanelerde tek tek sünnet edildi. Hijyenik koşullarda gerçekleşen sünnet işlemlerinde, en az çocuklar kadar aileleri de heyecan yaşadı. Çocuklarının ilk mürüvvetini görmenin mutluluğunu yaşayan aileler, şölenin düzenlenmesini sağlayan başta Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a, Özel Park Hastanesi yöneticileri ile destek veren herkese teşekkür etti.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve tüm katılımcılar, sünnet edilerek özel odalarda müşahede altına alınan çocukları ziyaret ederek, onlara çeşitli hediyeler dağıttılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: