Afyonkarahisar’da Tarım Arazilerinin Satışı

Afyonkarahisar Defterdarı Mustafa Ceylan, hazineye ait tarım arazilerinin satışı hakkında yaptığı açıklamada, arazilerin satışını düzenleyen...

Afyonkarahisar Defterdarı Mustafa Ceylan, hazineye ait tarım arazilerinin satışı hakkında yaptığı açıklamada, arazilerin satışını düzenleyen maddenin kamuoyunda 2/B yasası olarak bilinen kanunda yer aldığını ve bu arazilerden almak isteyenlerin 28 Nisan 2014 tarihine kadar Defterdarlık ve ilçelerdeki malmüdürlüklerine başvurmaları gerektiğini kaydetti.

Gelişen ve artan nüfus nedeniyle dünyada tarım arazileri gittikçe önem kazandığını kaydeden Defterdar Ceylan, bu kapsamsa başta gelişmiş ülkelerde de olmak üzere tarıma ve tarım arazilerine ayrı duyarlılıkla yaklaşıldığını ve tarımsal ölçekli ekonomilerin avantajını sağlamak amacıyla düzenlemeler yapıldığını dile getirdi. Türkiye’de de tarımsal üretime yönelik düzenlemeler yapıldığına dikkat çeken Defterdar Ceylan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Reklam
Reklam

“4070 Sayılı Kanun uyarınca hazineye ait tarım arazileri hissedarlarına, kiracılarına ve kullanıcılarına satılmış ancak bu kanun kapsamında başvuru süresi 2006 yılında sona ermiştir. Vatandaşlarımızdan, tarım arazilerini satın alma amaçlı yoğun talepler üzerine hazineye ait taşınmazların ekonomiye kazandırılması amacıyla 4070 Sayılı Kanun'a göre daha cazip fiyatlar ve ödeme imkanları sunan ve halk tarafından 2/B yasası olarak bilinen 6292 Sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun çıkarılmıştır. Yürürlüğe giren bu kanunun 12. maddesine göre, hazineye ait tarım arazileri, bu araziler üzerindeki tarımsal amaçlı yapılar ve sürekli ikamet edilen konutların bulunduğu araziler, kanunun yürürlük tarihinden itibaren 2 yıl içerisinde bu arazileri bedeli karşılığında doğrudan satın almak için idareye başvuran ve tebliğ edilen satış bedelini itiraz etmeksizin ödeyenlere satılacaktır. Bu kapsamda kentimiz merkez ve ilçelerinde birçok hazine taşınmazı bulunmaktadır. Kanun maddesine göre hak sahibi olan vatandaşların süresi içerisinde bu imkandan faydalanması menfaatlerine olacaktır. Başvuru süresi 28 Nisan 2014 tarihinde sona erecektir. Bu süre içerisinde başvuru yapmayan hak sahipleri doğrudan satın alma ve söz konusu kanunlarla kendilerine tanınan hakları kaybedecekleri için bu süre bitmeden başvurularını yapmaları gerekmektedir.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: