Afyonkarahisar’da Termal Otel Müşterileri Için Atlı Koşu Pisti Yapılıyor

Afyonkarahisar Belediyesi, daha çok termal otellere gelen müşterilere hitap edecek olan ‘Atlı Spor Kulübü Projesi’nde...

Afyonkarahisar Belediyesi, daha çok termal otellere gelen müşterilere hitap edecek olan ‘Atlı Spor Kulübü Projesi’nde çalışmalara başladı. 20 bin metrekarelik alanda inşa edilecek olan tesiste koşu pistleri, engelli koşu pisti, sosyal tesisler ve hayvan oteli bulunacak.

İnaz köyü bölgesinde Korel Termal ile Thermalife'ın arasında bulunan 20 bin metrekarelik arazi üzerine yapımına başlanan tesis temmuz ayında hizmete girecek.

Tesisin bulunduğu yerde Vali İrfan Balkanlıoğlu ile birlikte incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yüklenici ve işletmeci Celil Dindoruk'tan Atlı Spor Kulübü'nün son durumu hakkında bilgi aldı. Atlı Spor Kulübü Federasyonu'ndan temin edilen projeye göre yapılan Atlı Spor Kulübü'nün bu yıl temmuz ayında hizmete gireceğini belirten Çoban, tesiste safkan, İngiliz ve Arap atlarının olacağını, Midilli atlarının işletmeci tarafından temin edileceğini bildirdi. Çoban, tesisin özellikle termal tesislere gelen müşteriler için bir cazibe merkezi olabileceğini dile getirdi.

Reklam
Reklam

İşletmeci ve yüklenici Celil Dindoruk da yaptıkları tesisin bayındırlık birim fiyatları ile bir milyon 400 bin liraya mal olacağını söyledi. Dindoruk, tesisin tamamlandığında sadece ildeki termal otellere gelen misafirlerin değil at biniciliğine meraklı tüm vatandaşların de bu tesisten faydalanacağını belirtti.

Dindoruk, tesis bünyesinde, vatandaşların kendilerine ait atlara bakabilecekleri at otelinin de bulunduğunu ve at başına aylık 300-400 lira gibi bir harcamayla bu hizmetten yararlanabileceklerini söyledi. Dindoruk, tesiste kafeterya, engelli koşu pistleri gibi her türlü detayın yer alacağını ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: