Afyonkarahisar’da Ygs’de 14 Bin Kişi Ter Döktü

Tüm yurtta sabah saatlerinde başlayan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sona ekerken, Afyonkarahisar’da ise 14 bine...

Tüm yurtta sabah saatlerinde başlayan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sona ekerken, Afyonkarahisar’da ise 14 bine yakın kişinin YGS’de ter döktüğü bildirildi.

Afyonkarahisar’da sınavın sorunsuz bir şekilde bitirildiği, şuana kadar herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı bildirildi. 33’ü Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, 28’i ise Afyon Kocatepe Üniversitesi'ne bağlı yüksek öğrenim kurumları olmak üzere YGS Afyonkarahisar’da toplamda 61 noktada yapıldı. YGS’ye girmek için üniversite adayları sabah saatlerinde sınava girecekleri kurumlara geldiler. Birçoğunun ailesi ile birlikte geldiği üniversite adayları sınav salonlarına girerken, aileleri de okul bahçelerinde onlar için bol bol dua ettiler. Sınavların yapılacağı kurumlarda geniş güvenlik önlemleri alan emniyet güçleri, üniversite adaylarını, okul kapılarında kurdukları arama noktasından detaylı bir şekilde aradıktan sonra sınav salonlarına girmelerine izin verdiler. Sınava giren 14 bin kişiden 6 bin 500’nün lise son sınıf öğrencisi olduğu, geriye kalanların ise önceki yıllarda mezun oldukları belirtildi. 160 dakika boyunca gelecekleri için ter döken öğrencilerin birçoğu ise, sınav çıkışında soruların kolay olduğu yorumunda bulundular.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: