Afyonkarahisar'da yol kapatma eylemi

AFYONKARAHİSAR (İHA) - Afyonkarahisar'da meydana gelen trafik kazası sonucu 1 gencin ağır yaralanması üzerine Akcin köylüleri, çevreyolunu trafiğe kapattı. Kendilerine alt geçit sözü verilen köylüler, daha sonra yolu trafiğe açtı.

Edinilen bilgiye göre, çevreyolu Akcin Köyü girişinde meydana gelen trafik kazasında Bekir Turgut (24) isimli gencin ağır yaralanması üzerine köylüler, yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı. Köylüler, aynı yerde sürekli kaza olduğunu belirterek, Vali Muzaffer Dilek'in gelmesini istedi. Kadınlar da yola oturarak eyleme destek verdi. Olay yerine gelen CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, "Ben burada oldukça kimse bu yolu açamaz" diyerek köylülere yola oturmalarını söyledi. Daha sona Ünlütepe, Vali Muzaffer Dilek ile görüştüğünü ve konuyu meclise taşıyacağını söyleyerek, köylülerden yolu açmalarını istedi. Olay yerine gelen İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Hacı Ali Tufan ve İl Emniyet Müdürü Natık Canca, köylüleri sakinleştirerek yolu açmaları için ikna etmeye çalıştı. Kanunsuz iş yaptıklarını belirten Tufan, köylülerin dağılmasını istedi.

Reklam
Reklam

Daha önce alt geçit olarak yapılan yerden geçemediklerini belirten köylüler ise, alt geçidi Canca ve Tufan'a gösterdi. Alt geçidin kullanılamaz durumda ve su dolu olduğunu belirten köylüler, yeni bir alt geçit yapılmasını istedi. Akcinliler, daha sonra kendilerine verilen alt geçit sözü ile yolu trafiğe açtı. Yaklaşık 2 saat süren eylemin ardından trafik yeniden normale döndü.