Afyonkarahisar’da Zabıtadan Dilenci Operasyonu

Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından kentin muhtelif bölgelerinde yapılan dilenci operasyonunda çoğunluğunu kadın ve...

Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından kentin muhtelif bölgelerinde yapılan dilenci operasyonunda çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu 10’a yakın kişinin yakalandığı bildirildi.

Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halkın ve esnafın gelen yoğun şikâyetleri üzerine, dilencilere yönelik düzenlendiği operasyonlara bir yenisini daha ekledi. Zabıta ekipleri, her operasyonda olduğu gibi yine çok sayıda dilenciyi suçüstü yakaladı. Operasyonda sonrasında, Zabıta Karakolu'na götürülen dilencilere 5326 Sayılı Kanun'un 33. maddesi gereğince yasal işlem yapıldığı aktarırken, ayrıca dilencilerin üzerinde bulunan paraya da el konulduğu aktarıldı.

Reklam
Reklam

Dilencilere yönelik operasyonları ile ilgili Afyonkarahisar Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“Hiçbir emek ve menfaat mukabili olmaksızın, başkalarından para veya yardım isteyen, çalışma gücüne sahip olduğu halde iş yapmaktan kaçınıp, merhamet duygularını istismar eden ve bunu alışkanlık haline getiren dilencilerle mücadelemiz devam edecektir.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: