Afyonkarahisar’daki Gaziler Haftası Etkinlikleri İptal Edildi

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Gaziler...

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Gaziler Haftası nedeniyle Afyonkarahisar’da düzenlenmesi planlanan çeşitli etkinliklerinin şehit haberleri nedeniyle iptal edildiğini bildirdi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Afyonkarahisar’da meydana gelen patlamada 25 askerin şehit düştüğünü, bu nedenle de yaşanan acının tarifsiz, anlatılamaz olduğunu söyledi.

İsmail Kumartaşlı, Afyonkarahisar’daki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası’nda meydana gelen mühimmat deposu patlamasında şehit olan askerler için anıt mezar yapılması için Valilik başta olmak üzere, belediye ve Garnizon Komutanlığı ile görüştüğünü bildirdi.

Reklam
Reklam

“ŞEHİTLERİN İSİMLERİ CADDE VE SOKAKLARA VERİLSİN”

Bu konuda dernek binasında bir basın toplantısı düzenleyen Kumartaşlı, şehitlik anıtının mühimmat deposunun yakınındaki bir alana kurulabileceğini ifade ederek, şehit olan rütbeli askerlerin Afyonkarahisar’daki ikamet adreslerinin bulunduğu cadde ve sokaklara da isimlerinin verilmesini önerdi. Kumartaşlı, “25 şehidimizin içerisinden iki uzman çavuşumuz ve iki astsubayımız olmak üzere dört şehidimiz Afyonkarahisar’da aileleri ile beraber ikamet etmektelerdi. Üç rütbeli personelimiz kanlıca mahallesine bir astsubayımızda zafer mahallesinde ikamet etmekteydi. Ayrıca biz belediye başkanlığına bir teklif daha sunduk. Muhtarlığımızda ayrıca belediye başkanlığımıza teklifini sundu. Bu şehitlerimizin evlerinin bulunduğu mahalledeki cadde, sokak ve benzeri yerlere belediye meclis kararı ile şehitlerimizin isminin verilmesini talep ediyoruz. Biz bu konuda çalışma yapmalarını arz ettik. İki gün önce bu çalışmayı yaptık ve gerekli yerlere resmi başvurularımızı yaptık” dedi.

Reklam
Reklam

GAZİLER HAFTASI ETKİNLİKLERİ İPTAL

Son zamanlarda artan terör eylemlerinde pek çok şehidin verildiğini, Afyonkarahisar’daki patlamada ise 25 askerin şehit düşmesinin ardından büyük üzüntü içerisinde olduklarını dile getiren Kumartaşlı, bu nedenle yaklaşan 19 Eylül Gaziler Haftası kapsamında düzenlenecek etkinlikleri iptal ettiklerini bildirdi. Kumartaşlı, Gaziler Haftası’nda sadece çelenk koyacaklarını ve bazı camilerde okunacak mevlit programlarına katılacaklarını bildirdi.

Kumartaşlı, Zafer Masterler Derneği’nin bu yıl ikincisini düzenleyeceği turnuvaya da katılmayacaklarını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: