Afyonkarahisar’daki Yoksul Ailelere Nakdi Yardımlar Ptt Aracılığı İle Yapılacak

Afyonkarahisar’da çeşitli kurumlar aracılığıyla nakdi yardım alan bine yakın ailenin artık yardımlarını PTT şubeleri ile...

Afyonkarahisar’da çeşitli kurumlar aracılığıyla nakdi yardım alan bine yakın ailenin artık yardımlarını PTT şubeleri ile birlikte, kendilerine verilecek banka kartları ile PTT ATM’lerinden alabilecekleri bildirildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, dün gerçekleştirilen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada, 'Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek’ sözleriyle dile getirdiği ve yoksullara verilecek yardımların Posta Telefon Telgraf (PTT) şubeleri aracılığı ile ödenmesine ilişkin uygulama Afyonkarahisar’da hayata geçirildi. Konu hakkında bir açıklama yapan PTT Afyonkarahisar Başmüdürü Mustafa Türkmen, projenin kısa bir süre önce kent merkezinde uygulanmaya başladığını söyledi. Eşi vefat eden kadınlarla birlikte eğitim yardımlarının programlardan düzenli yardım ödemesi alan vatandaşların ödeneklerini vermeye başladıklarını dile getiren Türkmen, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hesaplarına para yatırılan herkese ödeneklerini veriyoruz. Şuanda Afyonkarahisar’da bu şekilde ödenek alan kişi sayısı bin civarında. Yardım alan kişilere Afyonkarahisar kent merkezinde bulunan 5 ATM ve 6 şubemizden ödemeler yapılıyor. Yeter ki yardım alan kişilerin hesaplarına para yatırılmış olsun. Biz hesabında para olan herkese anında ödemeleri yapıyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Banka kartları olmayan kişilere paralarını çekebilmeleri için de kart da verdiklerini dile getiren PTT Afyonkarahisar Başmüdürü Mustafa Türkmen, kart sahibi olan kişilerin bu şekilde mesai saatleri dışında yada tatil günlerinde de paralarını ATM’ler aracılığı ile çekebileceklerini de kaydetti.

BÜTÜN YARDIMLAR PTT’YE AKTARILACAK

Afyonkarahisar’da eşi vefat eden kadınlarla birlikte eğitim yardımları için ailelere ödenen miktarın ise aylık yaklaşık 150 bin TL olduğu bildirildi.

Öte yandan, kente genelinde ise Afyonkarahisar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar Afyonkarahisar İl Müdürlüğü aracılığı ile yapılan evde bakım aylığı, şartlı nakit transferi, yaşlı ve engelli yardımı, muhtaç asker ailelerine yardım gibi programları kapsamında ödenen aylıklarında PTT şubelerine aktarılması ile ilgili çalışmaların kısa sürede tamamlanacağı bildirildi. Çalışma tamamlandığında ise yardım programlarından yararlanan kişilerin aylık yaklaşık 9 milyon TL’yi bulan yardımlarını kartları ile PTT’den alabilecekleri belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz