Afyonkarahisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıldönümü kutlandı

Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenlerle kutlandı. Kutlamalara, TBMM Başkanvekili Sadık...

Afyonkarahisar’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenlerle kutlandı. Kutlamalara, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut’ta katıldı.
Tören öncesi Afyokarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve beraberindekiler Zafer Müzesi'ni gezdi. Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan törende Vali İrfan Balkanlıoğlu, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yıldırım ve Belediye Başkanı Çoban, halkın kurtuluş gününü kutladı. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, burada yaptığı konuşmada, bugünün, bağımsızlığını dünyada emsalsiz bir Kurtuluşu Savaşı ile kazanan Türklerin ve Afyonkarahisar için bayram günü olduğunu söyledi. Çoban, "Bu mutlu günde Afyonkarahisar’ın kurtuluşunun ve Büyük Zafer'in 89. yıldönümünde başta Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk, silah arkadaşları, şehitlerimiz ve ebediyete göç etmiş bütün gazilerimizi rahmetle anıyorum.” dedi. Çoban, Afyonkarahisar’da Kurtuluş Savaşı’nın en önemli mücadelelerinin gerçekleştirdiğini belirterek, düşman kuvvetlerinin bir günde 4 bin kayıp verdirilerek koskoca bir Yunan ordusunun neredeyse tamamen imha edildiğini kaydetti.
TBMM Başkanvekili Sadık Yakut da 89 yıl önce yaşanan kurtuluş destanının gurur ve heyecanını yaşamak için biraraya geldiklerini söyledi. Yakut, her safhası tek tek düşünülerek hazırlanan bu zaferin, kutsal vatanımıza ve bağımsızlığımıza kasteden işgal kuvvetleri karşısında, Türk ordusunun ortaya koyduğu eşsiz bir destan olduğunu kaydetti. Gazi ve çok sayıda vatandaşın izlediği törenlerde öğrenciler şiirler okudu. Kutlamalar, Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Takımı'nın verdiği konserle sona erdi.
Törene, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'un yanı sıra, Afyokarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yıldırım, Başkan Çoban, Afyonkarahisar milletvekilleri, mülki amirler, daire müdürleri, askeri erkan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kutlamaların ardından, Afyonkarahisar Belediyesi ile Afyonkarahisar Müftülüğü, Şehitler için İmaret Camii'nde Mevlid-i Şerif okuttu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz