Afyonlular, 9 yıl öncesine göre hastaneye daha fazla gidiyor

Afyonkarahisar’da, verilen sağlık hizmetlerinin kalitesinin artmasına bağlı olarak vatandaşların sağlık kuruluşlarına başvurma oranının 9 yıl...

Afyonkarahisar’da, verilen sağlık hizmetlerinin kalitesinin artmasına bağlı olarak vatandaşların sağlık kuruluşlarına başvurma oranının 9 yıl öncesine göre 4,2 kat arttığı belirtildi.

Termal Turizmin Başkenti olan Afyonkarahisar’da hastanelerde verilen sağlık hizmetinin kalitesi de her geçen gün artıyor. Sağlık Bakanlığı’nın 400 yataklı modern hastanenin hizmete girmesinin ardından hastaneler tek çatı altında hizmet vermeye başladı. Bakanlık, yine termal sağlık turizminin önünün açılması adına önümüzdeki yıl 150 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin temeli ile birlikte 300 yataklı doğum ve çocuk hastanesinin temelini atacak. Afyon Kocatepe Üniversitesi(AKÜ)’nin 400 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi de 4 ay sonra hizmete giriyor.

Reklam
Reklam

İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, son 10 yılda sağlık hizmetlerinin kalitesinin arttığını Afyon olarak Türkiye ortalamasının üzerinde hizmet verdiklerini söyledi. Gelecek yıl ilçelerdeki devlet hastanelerinin de açılması ile il genelinde bin 800 olan yatak sayısını 2 bin 500’e çıkarmayı hedeflediklerini belirten Yemenici, sayısı 600 olan iki kişilik içerisinde buzdolabı, televizyon, tuvaleti olan kaliteli yatak sayısını da bin 500 olarak hedeflediklerini kaydetti.

Yemenici, 400 yataklı içerisinde 15 adet ameliyathane, aynı anda 35 kişiye müdahale edilebilecek acili ve yanında görüntüleme merkezi gibi pek çok özelliği olan modern hastanenin hizmete açıldığını ifade etti. Yemenici, “Bakanlığımız tarafından önümüzdeki yıl 150 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi ile 300 yataklı doğum ve çocuk hastanesinin temeli atılacak. Bunlar önemli gelişmeler. Afyonkarahisar’ın 50 yıl boyunca kaliteli yatak anlamında bir sıkıntı olmayacaktır.” dedi.

HASTANEYE BAŞVURU SAYISI 4 KAT ARTTI

Necip Yemenici, sağlık alanında atılan adımlar sayesinde Afyonkarahisarlıların da sağlık hizmetlerinden faydalanma oranlarının arttığını belirtti. Yemenici, 2002 yılında bir milyon 400 kişi muayene edilirken, 2011 yılında 5 milyon 882 kişinin muayene edilerek, hastaların muayene oranının 4,2 kat arttığını anlattı. Yemenici, 2002 sonunda yılda iki defa sağlık kuruluşlarına başvuran vatandaşların 2011’in sonuna gelindiğinde yılda 8’den fazla sağlık kuruluşlarına başvuru yaptığını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Sağlık Bakanlığı verilerine göre; Türkiye’de 2002’in sonunda bir kişinin yılda 3 kez hastaneye başvururken, 2011’in sonunda bunun 7,7’ye çıktığını ifade eden Yemenici, Afyon’un Türkiye ortalamasının üzerinde bir sağlık hizmeti sunduğunu kaydetti. Yemenici, bu durumun hasta memnuniyeti ve sağlık hizmetlerine ulaşılabilirliğin kolaylaştığının göstergesi olduğunu anlattı. Afyonkarahisar genelinde uzman ve pratisyen olmak üzer 940 doktor bulunduğunu kaydeden Yemenici, bir doktora 725 kişi düştüğünü kaydetti.

TERMAL SAĞLIK HİZMETİ AFYON’U ÖNE ÇIKARACAK

Afyonkarahisar’ın önümüzdeki yıllarda termal suyu daha iyi değerlendirerek tedavi alanında ön plana çıkacağını ifade eden Yemenici, “İnsanlar buraya dinlenemeye gelirken bir sağlık sorununu da aynı zamanda tedavi ettirme imkânını bulacak. Şu anda otellerimizde fizik tedavi merkezlerinde tedavi yapılıyor. Ruhsatlarını biz veriyoruz. Üniversitenin 400, bakanlığımızın da 150 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesinin hizmete açılmasıyla 550 yatağa ulaşılacak. Bu Afyonkarahisar’ın adını dünyaya duyurması anlamına geliyor.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz