Afyonlular, Büyükşehir Olmak Için Akşehir Ve Dumlupınar'ı Istiyor

Afyonkarahisar Gazeteciler Dayanışma Derneği (AGD) Başkanı Mehmet Abdioğulları, Afyonkarahisar’ın büyükşehir olması için Konya'nın Akşehir ve...

Afyonkarahisar Gazeteciler Dayanışma Derneği (AGD) Başkanı Mehmet Abdioğulları, Afyonkarahisar’ın büyükşehir olması için Konya'nın Akşehir ve Kütahya'nın Dumlupınar ilçelerinin Afyonkarahisar’a bağlanması fikrini desteklediklerini söyledi.

Abdioğulları, dernek binasında TV, gazete ve ajans temsilcileriyle bir araya gelerek konuya destek verilmesini istedi. Nüfusu 710 bin olan Ordu’nun iki aylık çalışma sonrası nüfusunu 760 bine çıkararak büyükşehir olma yolunda adım atmasının Afyonkarahisar’a örnek olduğunu belirten Abdioğulları, "Akşehir ve Dumlupınar’ın Afyonkarahisar’a bağlanması, şehir dışında yaşayan hemşehrilerimizin nüfuslarını ilimize aldırması gibi birçok seçenek düşünülerek tek yumruk halinde büyükşehir olmak için mücadele edilmesi gerekiyor. Bu fırsatı değerlendirmeliyiz.” dedi. Abdioğulları, Afyonkarahisar’ın menfaatlerinin her şeyin üstünde olduğunu belirterek, kısır çekişmelerin bir kenara bırakılarak büyükşehir olabilmesi için herkesin gönül birliği içinde ortak akılda buluşulması gerektiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Toplantı sonrasında ortak bir karar alınarak bu konuda başta Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu olmak üzere tüm siyasilerin, il idarecileri, sivil toplum örgütleri ve basının üzerine düşen vazifeyi yapması çağrısında bulunuldu.

Büyükşehir fikrini gündeme getiren AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Akşehir’i Afyonkarahisar’a bağlamaya işadamlarının sıcak baktığını söylemişti. Ürün, "Akşehir’i Afyon’a bağlama fikrine işadamları sıcak bakıyor. Çünkü Konya yatırım teşviklerinde 2. Bölge'de yer alırken, Afyonkarahisar 5. Bölge'de bulunuyor. Dolayısıyla Afyon’da olduklarında teşvik imkanları artarak daha fazla yatırım yapma imkanına kavuşacaklar.” açıklamasında bulunmuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz