Ağaç Dalıyla Yer Altındaki Su Kaynaklarını Tespit Ediyor

YOZGAT (AA)  - Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde bir kişi, ağaç dalıyla yer altındaki su kaynaklarını tespit ettiğini iddia etti. 

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde bir kişi, ağaç dalıyla yer altındaki su kaynaklarını tespit ettiğini iddia etti. Akcakışla köyünde yaşayan Mehmet Ali İlerisoy, yaklaşık 10 yıldır yer altındaki su kaynaklarını ağaç dalından yaptığı çatal şeklindeki çubukla tespit edebildiğini, bu güne kadar çok sayıda su kuyusu bulduğunu öne sürdü. Bu yöntemin geçmişte de kulllanıldığını dile getiren İlerisoy, “Yer altındaki suyun derinliğini, azlığını, çokluğunu tespit edebiliyorum. Bunun içinden iğde veya söğüt ağacının dallarından yaptığım çatal çubuğu kullanıyorum. Kendi köyümde 72 metre derinlikte tespit ettiğim su kullanıyor. Bu yöntem çok eskiden belli kullanılıyor. Bu özellik insan vücudundaki elektrikten kaynaklanan özel bir durum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz