Ağaç Sevgisi İzdihamı

Denizli Orman Bölge Müdürlüğü, Denizli Belediyesi önünde 10 bin fidan dağıtırken, vatandaşlar fidanları alabilmek için...

Denizli Orman Bölge Müdürlüğü, Denizli Belediyesi önünde 10 bin fidan dağıtırken, vatandaşlar fidanları alabilmek için birbiriyle yarıştı.

2013 yılına girilmesine sayılı günler kala ağaç kesilmesi yerine fidan dikilmesi için ‘Ağaç kesme, fidan dik’ kampanyası başlatan Denizli Orman Bölge Müdürlüğü, kampanya çerçevesinde 50 bin fidan dağıtıyor. Belediye önüne bir kamyon fidanla gelen orman ekipleri, zaman zaman dağıtımda zor anlar yaşadı. Vatandaşlar fidan almak için birbiriyle yarışırken, bazıları da kamyona tırmanarak dağıtılan fidanlardan almaya çalıştı. Fidanları alan vatandaşlar büyük mutluluk duyarken, aldıkları çam fidanlarını evlerine veya mezarlıktaki yakınlarının mezarına dikeceklerini söylediler.

Reklam
Reklam

Orman Bakanlığı’nın başlattığı kampanya çerçevesinde Denizli Belediyesi önünde ilk olarak 10 bin fidan dağıttıklarını belirten Denizli Orman Bölge Müdürü Mümtaz Kanat, “Vatandaşlarımızın yeni yıla yeni bir fidan dikerek girmelerini istedik. İlk olarak fidan dağıtmaya belediye önünde başladık. Bugün 10 bin fidan dağıtıyoruz. Pazartesi günü 10 bin fidan daha dağıtacağız. Denizli’nin bu ağaç sevgisi bizi mutlu etti. İzdihamı görünce bu sevgiye karşılık olarak 50 bin fidan dağıtmaya karar verdik. Denizli’deki tüm insanlarımızın talebi karşılanıncaya kadar fidan dağıtmaya devam edeceğiz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: