Ağaçlandırmada çalıştırılacak işçiler belirlendi

Ahlat'ta Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında, Bitlis İşkur Müdürlüğü ve Tatvan Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ağaçlandırma işlerinde çalıştırılacak işçiler

Ahlat'ta Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında, Bitlis İşkur Müdürlüğü ve Tatvan Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ağaçlandırma işlerinde çalıştırılacak işçiler kurayla belirlendi.

Ahlat Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda çekilen kura öncesinde konuşan İşkur İl Müdürü Alaattin Aslan, işçilerin TYÇP kapsamında çalıştırılacağını söyledi.

Aslan, şöyle konuştu:

"Tatvan Orman İşletme Müdürlüğü, Ahlat'ın mücavir alanlarındaki, ağaçlandırma işleri yürütecek. Kurayla belirlenecek 20 işçi, 6 ay süresince çalıştırılacak. Bu işe 103 kişi müracaat etti. Kura sonucunda 20 asil ve 20 yedek kişi belirlenecek. Kura sonucu asil olarak belirlenen 20 kişi, 6 aylığına asgari ücretli ve SGK'lı olarak çalışacak. Bu işçilerimize ayrıca Tatvan Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ücretsiz servis olanağı sağlanacak."

Reklam
Reklam

Ardından Ahlat noteri huzurunda kura çekildi. Kurada belirlenen 20 kişi, 20 Nisan'da işbaşı yapacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: