"Ağaçlarımız Tek Kullanımlık Olmasın" Projesi

Palandöken ilçesinde Cumhuriyet 70. Yıl İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından "Ağaçlarımız Tek Kullanımlık Olmasın" projesinin hayata geçirildiği bildirildi.

Palandöken ilçesinde Cumhuriyet 70. Yıl İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından "Ağaçlarımız Tek Kullanımlık Olmasın" projesinin hayata geçirildiği bildirildi.

Palandöken Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, 3'üncü sınıf öğrencilerinin ambalaj ve kağıtlarını ayrı toplamak amacıyla geri dönüşüm kumbaraları oluşturulması için projenin hayata geçirildiği ifade edildi.

Çevre duyarlılığına azami önem gösteren Palandöken Belediyesi tarafından, ilçede bulunan okullara, ambalaj atıklarının değerlendirilmesi amacıyla ambalaj atık kumbaralarının yerleştirildiğini vurgulayan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Reklam
Reklam

"Bu çalışmayla kağıt, plastik atıklarının ayrı ayrı bölümlerde toplanması sağlanacak. İlk aşamada pilot okul olarak seçilen ve projenin mimarları olan Cumhuriyet 70. Yıl İlköğretim Okulu 3/C sınıfı öğrencileri Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutları, okullarına davet ederek projeye start verdi. 2013 yılı sonuna kadar Palandöken ilçesinde okulların tamamına geri dönüşüm kumbaraları yerleştirilecektir."

Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, ilçe sınırları içerisinde tüketim sonucu oluşacak kağıt, karton, plastik, süt kutusu gibi ambalaj atıklarının kaynağında yani evlerde, iş yerlerinde, okullarda, hastanelerde, satış noktalarında ambalaj atığı oluşturan noktalarda diğer atıklardan ayrı olarak toplanmasının sağlanacağını ifade etti.

Muhabir: Ayşe Yıldız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: