Ağalar Konağı, Kültür Evi Olacak

Kırşehir'in tarihi ve kültürel zenginliklerinden biri olan ve Kırşehir Belediyesi'ne tahsis edilen Ağalar Konağı Kültür Evi'nin temeli atılacak.

Kırşehir'in tarihi ve kültürel zenginliklerinden biri olan ve Kırşehir Belediyesi'ne tahsis edilen Ağalar Konağı Kültür Evi'nin temeli atılacak.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, yaptığı açıklamasında, Ağalar Konağı'nın yanına yapılacak, Kırşehir yöresel yemeklerinin yapılıp ikram edileceği Kırşehir Evi'nin, Kırşehir'in Mutfağını tanıtacak önemli bir mekan olacağını söyledi.

Ağalar Konağı'nın 1939 yılında Enver Ekinci tarafından yaptırıldığını belirten Bahçeci, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Ağalar Konağı yöresel yemeklerin sunulduğu, özellikle yaz aylarında iç avlusunda zaman zaman tasavvuf konserlerinin verileceği çok nezih bir Kültür Evi olacak. Ayrıca, Ağalar Konağımızın en önemli görevi Kırşehir'in neyi meşhur, ne yiyebiliriz dediklerinde gidebilecekleri bir yer yok denilmesinden dolayı o açığı kapatacak ve insanların sosyal hayatında aileleriyle birlikte, nezih ve güvenli bir ortamda vakit geçirmelerini sağlayacak.

Konakta, yemeğin yanı sıra çay, kahve de olacak. Üst kattaki odalarımızı sohbetlere ayıracağız. Ahi ve Yaren sohbetlerinin yapılabilmesi için gerekli çalışmaları yapacağız. Kış günlerinde özellikle sohbet yapmak isteyen insanlara, arkadaş gruplarına orayı tahsis edeceğiz. Çaylarını da biz ikram edeceğiz. İnsanlar biraz televizyondan kurtulsun oraya gelsin, orada sohbet etme imkanı bulsun istiyoruz,Cuma günü saat 14:00 'de temel atma törenine tüm hemşerilerimiz davetlidir."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: