Ağanın Topraklarını Adına Tapuladığını Iddia Eden Köylüler Baş Kaldırdı

Atalarından kalma toprakların, haberleri olmadan ağa tarafından kendi adına tapulandığını iddia eden Batman Merkeze bağlı...

Atalarından kalma toprakların, haberleri olmadan ağa tarafından kendi adına tapulandığını iddia eden Batman Merkeze bağlı Zorköy (Segirka) köylüleri baş kaldırdı. Yıllardır ekip biçtikleri arazilerin kendilerinden habersiz tapulandığını ileri süren köylüler, seslerini duyurmak için eylem yaptı.

Batman Valisi ile görüşmek üzere yaklaşık 50 traktörle toplu olarak il merkezine gelen köylüler, Batman Valiliği kavşağında polis ekipleri tarafından durduruldu. Ana caddede durdurulan traktörler nedeniyle yolda trafik akışı kısa süreliğine durdu. Yolu açmakta direnen köylüler ile polis arasında gerginlik yaşandı. Yapılan görüşmelerin ardından köylülerden seçilen 5 kişilik bir heyet vali ile görüştü.

Reklam
Reklam

Yıllardır çay kenarında bulunan sazlık, kamış ve böğürtlen olan araziyi ekilebilir toprağa dönüştürdüklerini belirten köylüler, “Yaklaşık 4 bin 500 dönümlük araziyi yıllardır ekip biçiyoruz. Her aile ancak 4-5 dönüm ekiyor. Biz ne zaman toprakların tapusunu almak üzere başvurduğumuzda, ‘Burası baraj kapsamındadır. Kesinlikle tapusu yapılamaz, devlet buna müsaade etmez’ diye cevap aldık. Devlete karşı boynumuz kıldan ince deyip oturduk. Ancak geçen hafta öğreniyoruz ki ne askıya asma ne camide anons, hiçbir yasal uygulama olmadan birileri adına tapulamış. DGD almak için başvuruda bulunmuş. Burada domates patlıcan ekiliyor. Domates, patlıcan desteği var mı ki birileri tapulayıp destek alıyor.” diye ifade ettiler.

Topraklarını geri almak için mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerini belirten köylüler, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ı cezaevine atan zihniyet ile topraklarını ellerinden alan zihniyetin aynı olduğunu ileri sürerek, yasal bütün haklarını kullanacaklarını belirttiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: