Ağaoğlu O İddiaya Ne Dedi?

Ali Ağaoğlu Firma yönetimi, Urfa Haber Ajansı’na (UrfaHA) açıklamada bulundu. İşte işin aslı…

Şanlıurfa Tugay Komutanlığı arazisini satın aldığı yönündeki iddialar hakkında Ali Ağaoğlu Firma yönetimi, Urfa Haber Ajansı’na (UrfaHA) açıklamada bulundu. İşte işin aslı…

Ünlü Müteahhit Ali Ağaoğlu'nun Şanlıurfa'da şehir içinde kalan Tugay arazisini satın aldığı ve gelecek yıl büyük bir site yapacağı iddiaları doğrulanmadı.

1980 döneminde şehir dışı olarak bilinen şimdi ise kentin içinde kalan 20. Mekanize Tugay Komutanlığı arazisinin geçtiğimiz yıllardan itibaren taşınması gündeme geldi.

Taşınma haberleri devam ederken ortaya bir de iddia atıldı. O iddiaya göre, Trabzonlu işadamı Ali Ağaoğlu Tugay arazisini satın aldı. Şanlıurfa'da son günlerde çok konuşulan iddiaya göre 10 bin dönümlük arazi Ali Ağaoğlu tarafından 180 milyon lira karşılığında satın alındı ve İstanbul'daki büyük bir inşaat firmasıyla birlikte 2 bin konut yapılması için imzalar atıldı.

Reklam
Reklam

İddialar o kadar ileri götürüldü ki devrin önümüzdeki 2013 yılında yapılacağı bile belirtildi.

Öte yandan, Tugay Komutanlığı’nın taşınması için 2 yer belirlendi. Bunlardan biri Organize Sanayi Bölgesi yakınlarında 50 bin dönümlük bir arazi diğeri ise Havaalanı yakınlarında 20 bin dönüm arazi. 2013 yılında taşınacak olan Tugay için her iki bölgede fizibilite çalışmaları yapılarak projelerin Milli Savunma Bakanlığı’na gönderildiği aktarıldı.

Tugay Komutanlığı en son Şanlıurfa Belediyesi’ne Abide Kavşağı ile Karaköprü bölgesinde arazilerinin bir bölümünü yol yapılması amacıyla terketmişti.

Daha önce kendi arazileri istimlâk edildiğini belirterek dava açan bazı arazi sahipleri ise hazineden yüklü miktarda yer bedeli almıştı.

Tugay arazisiyle ilgili ortaya atılan iddiaları araştıran Urfa Haber Ajansı muhabirleri Ali Ağaoğlu’nun merkezi İstanbul Ataşehir’de bulunan müteahhitlik firmasına ulaştı. Şanlıurfa’da ileri sürülen iddiaları soran UrfaHA muhabirleri söylemlerin asılsız olduğunu öğrendi.

İSTANBUL DIŞINDA BAŞKA BİR İLDE PROJEMİZ YOK

Reklam
Reklam

Firmadan yapılan açıklamada, “Ali Ağaoğlu Müteahhitlik Firması olarak İstanbul dışında herhangi bir projemiz yoktur” denildi.

Şimdi gözler bu asılsız iddiayı ortaya atan kişi veya kişilere çevrildi? Kim hangi maksatla bu iddiayı ortaya attı? Amaç spekülatörlük yaparak arsa vurgunu mu yapmak? Kamuoyu şimdi bu gibi soruların yanıtını arıyor?

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: