Ağar, DP milletvekili adaylarıyla bir araya geldi

İSTANBUL (İHA) - DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, "Kim bağırıp çağırıyorsa o terörü çözer sanıyor. Terör bağırmayla çözülmez" dedi.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, milletvekili adaylarıyla Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen programda bir araya geldi. Programda partililere seslenen DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, seçim sürecine değinerek, Türkiye'nin bir büyük tarihi döneme girdiğini söyledi. DP'nin Türkiye'nin zor günleri aşmak için var olduğunu ifade eden Ağar, "61 yıllık demokrasi mücadelesi kolay olmamıştır. Yolun önüne hep engeller çıkmıştır. Bütün bu engelleri aşarken Allah'a sığınıp millete güvenerek yola devam etmişizdir" dedi.

Reklam
Reklam

Milli iradenin üstünlüğünü amaç olarak gördüklerini belirten Ağar, "Kendimizden, makamlarımızdan, mevkilerimizden fedakarlık yapmışız ama milletin üzülmemesi incinmemesi kırılmaması için olmuştur. Bizim kaderimiz Türkiye'nin muhteşem kaderiyle birleştiği vakit Türkiye hep güçlü hep büyük olmuştur" diye konuştu.
"Artık Demokrat Parti var, çare var" diyen Ağar, şöyle konuştu: "Büyük Atatürk'ün arkasına sığınarak siyaset yapmak isteyenler var. Bunun üzerinden gittiler. Seçim bu değerlerin üzerinden olmayacak, o değerlerin hepsi bizim baş tacımızdır".

Türkiye'nin çizdiği yolda demokrasisine devam edeceğini ifade eden Mehmet Ağar, "Bu yolda Demokrat Parti'nin önemi bir kez daha ortadadır. İnanarak vücudumuzun her zerresinde hissederek yolumuzun her noktasında bir büyük hatıraya bağlı ama o hatıranın ışığında modern büyük Türkiye'yi kurmak yolunda olduk. Meydanları bıraktık bir haftada konuşsunlar diye. Ortaya çıkan manzara, hepsi daha fazla bağırmaya çalışıyorlar. Söyledikleri bir söz, ortaya koydukları bir çözüm yok" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Konuşmasında terör konusuna da değinen Ağar, "Temiz bırakılan topraklarda kan akmıştır. Kim bağırıp çağırıyorsa o terörü çözer sanıyor. Terör bağırmayla çözülmez" dedi.

"Bizim işimiz kanı, acıyı durdurmaktır" diyen Ağar, konuşmasına şöyle devam etti: "Bizim işimiz ülkenin bütünlüğünü, birliğini, beraberliğini sağlamaktır. Kan üzerinden gelen oy bize haramdır. Bizim işimiz değildir. Bizim inancımız budur ki musalla taşlarına şehit gelmesin. Bu topraklarda büyüyen insanlar, sonu gelmeyen çatışmalar içinde olmasınlar."

Türkiye'yi yönetecek, yeni vizyon verecek kadroların DP içinde olduğunu söyleyen Ağar, "DP, duruşuyla, ağırlığıyla Türkiye'yi yönetmeye hazırdır.
Türkiye 2012'ye kadar olan başbakanını seçecektir. Türkiye, yeniden huzuru bulacak, yeniden parlak ve muhteşem geleceği görecek. Ülkenin ezilen küçük esnafını çaresizlikten kurtaracak. Emeklinin umudunu yeni baştan taşıyacak, vize kapılarında değil, Türkiye'nin bereketli alanlarında hayata yeniden başlayan gençlerin umudu olacak" dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin yeni başbakanını 22 Temmuz'da seçeceğini ifade eden Ağar, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Türkiye'yi kutuplaştıran değil, kucaklaştırmanın adresi olacak kapı kapı gezecek insanımız var. Eğer bu iktidarı milletle beraber yaptığımızda yeni sevdayla, yeni hayat yaşayacak çocukların önünü açacak. Yoksa yüreğimiz yanık orada burada çatışmalarda ölecekler, onları kurtarmak için iktidar olacağız".