Ağar: ''Kurtuluş yatırım ve üretimde''

İzmir - Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Mehmet Ağar, Türkiye'de büyük bir kesimin ekonomik anlamda zor günler geçirdiğini ifade ederek, "Kurtuluş, ekonomi politikasını tümüyle yenileyerek, Türkiye'nin yeniden yatırıma, üretime dönebilmesidir" dedi.

Ağar, İzmir'in Çankaya Bit Pazarı'nda, partililer ve esnaf temsilcileriyle yaptığı kahvaltılı toplantıda, Türkiye'nin dört bir tarafına gerçekleştirdiği ziyaretlerde ekonomik memnuniyetsizlik ve durgunluk gözlemlediğini savunarak, bunun tek nedeninin uygulanan ekonomik politika olduğunu artık milletin çok iyi anlaması gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Türkiye'deki mevcut ekonomik programın uygulanmaya devam ettiği müddetçe ülkenin olumsuz tablodan çıkamayacağını savunan Ağar, programın aynen sürdürülmesi halinde Türkiye'de esnafın, KOBİ'lerin ve çiftçinin kalmayacağını ileri sürdü.

Ağar, uygulanan ekonomik politikadan, "paradan para kazanma şansı olan Türkiye'nin ilk 500 şirketiyle bu hükümet döneminde yeniden canlanan kaçakçılıkla uğraşanlar" dışında kimsenin memnun olmadığını iddia ederek "Bu böyle devam ederse esnaf bırakın geçen senenin, geçen yazın cirolarını bile bulamayacak. Bunun bir tek çaresi var...

Düzeni kökünden değiştirmek lazım. Kurtuluş, ekonomi politikasını tümüyle yenileyerek, Türkiye'nin yeniden yatırıma, üretime dönebilmesidir. İktidarın demokratik yolla değiştirilmesinden başka kurtuluş yoktur"diye konuştu.