Ağar, mazbatasını aldı

Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Mehmet Ağar, merkez sağda birleşmenin işaretlerini kongreden bu yana aldıklarını belirterek, "Bunun ne kadar kolay olduğunu çok yakın bir zaman sonra göreceksiniz" diye konuştu.

DYP'nin 7. Olağan Büyük Olağan Kongresi'nde Genel Başkan seçilen Mehmet Ağar, mazbatasını Çankaya İlçe Seçim Kurulu Başkanı Süleyman Kapusuz'dan aldı. Genel İdare Kurulu üyeleri Nevzat Ercan, Ali Rıza Gönül ve Ahmet İyimaya ile birlikte Ankara Adliyesi'ne gelen Ağar, mazbatasının aldıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Devlet hayatına en küçük memuriyetten başladığını ve kaymakamlık, Emniyet Genel Müdürlüğü, Valilik ve Bakanlık görevlerinde bulunduğunu hatırlatan Ağar, "Ama ulaştığımız en büyük rütbe milletin bize verdiğidir. Gücünü milletimizden, DP ve Adalet Partisi'nden alan, günümüzde bu misyonun temsilcisi DYP'nin Genel Başkanlığına seçilmem benim, ailemin, hayatta ulaştığı en büyük mutluluktur" dedi. Bu ağır sorumluluğun farkında olduğunu belirten Ağar, hayatını ve bütün vaktini partiye ve partililere adamak üzere büyük kongrede yemin ettiğini, bu yeminine de hayatının sonuna kadar sadık kalacağını kaydetti. Ağar, DYP'nin bütün mensupları ile milletin hizmetinde olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Şerefle başladığımız bu göreve yine aynı temizlik ve şeref içerisinde günü geldiğinde bırakıp gitmeyi de Allah'ın bize nasip etmesini gönülden diliyorum. Yüce Allah yardımcımız olsun. Yolumuz şerefli ve düzgün bir yoldur".

Reklam
Reklam

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ağar, 'Sizin genel başkan olmanızın ardından merkez sağda birleşmenin zor olduğu söyleniyor. Bu konudaki iddiaları nasıl değerlendiriyor sunuz?' sorusuna, "Bu konudaki iddialara milletin ne dediği önemlidir. Ne kadar kolay olduğunu çok yakın bir zaman sonra göreceksiniz. Biz bu iddiaların tersine Anadolu'dan gelen mesajı aldığımızda bunun ne kadar kolay olacağını görüyoruz. Biz partimize oy veren, vermeyen her kesimin sözcülüğünü de üstlenmiş durumdayız. Biz parti içimizideki bütünleşmemizi çok kısa zaman içerisinde tamamlayarak Türkiye ile bütünleşme sürecine başlıyoruz. Bu sürecin başında da merkez sağda bütünleşme gelecektir. Bunun bütün işaretleri kongreden buyana bize gelmektedir. Fevkalade kolay olacağını göreceğiz bu bakımdan bir endişe olmasın" karşılığını verdi. Ağar açıklamasının ardından adliyeden ayrıldı.

Anahtar Kelimeler: