Ağar: PKK bürolarının kapatılması olumlu

Elazığ (AA)- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Irak'taki PKK bürolarının kapatılmasının olumlu bir hareket olduğunu söyledi. Ağar, Elazığ'ın Solgunpınar köyünü ziyaretinde düzenlediği basın toplantısında, hükümetin ekonomi politikalarını eleştirerek, Türkiye'nin kötünün iyisine mahkum olmadığını, iyinin iyisini
aradığını belirtti. Ağar, sadece belli kesimlere kemer sıktırılarak yola devam edilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

İsrail'in Lübnan'a saldırısını da değerlendiren Ağar, ateşkesin bütün beklentileri karşılayacak tarzda olmadığını söyledi. Ağar, "Türkiye bir yandan bölgede huzurun istikrarın devamını, bir yanda da kendi menfaatlerini koruma konusundaki dikkatini artırarak sürdürmek durumundadır. Ama görünen odur ki dış politikanın bu temel konularını paylaşmak geleneğini bu hükümet defterinden silmiştir."

Reklam
Reklam

Irak'taki PKK bürolarının kapatılmasının da olumlu bir hareket gibi görüldüğünü ifade eden Ağar, "Uygulamanın ne olduğunu göreceğiz.Ama temel çözüm bizim kendimizdedir. Biz kendimize ait olan bir meseleyi bir başka yere ihale ederek altından çıkamayız" diye konuştu.

Ağar, Türkiye'de, dünya siyasetinde görülmeyen bir örnekle karşı karşıya olunduğunu ifade ederek, "İktidarla beraber ana muhalefet partisi seçimden nasıl kaçabilirizin çabası içindedirler. Türkiye seçim sathı mahalline girmiştir. Milletten korkarak siyaset yapamazsınız" dedi.