Ağar taraftarları çok

Doğru Yol Partisi (DYP) 7. Olağan Büyük Kongresi'ne katılan delegeler, Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu'nun tribünlerinde yerlerini aldı. DYP Büyük Kongresi için gelen partililer, sabahın erken saatlerinden itibaren Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu'nu doldurmaya başladı. Genel Başkan adaylarından Elazığ Milletvekili Mehmet Ağar'ın taraftarlarının salonun içinde ve salon dışında çokluğu göze çarpıyor.

Genel başkan adaylarından Ufuk Söylemez, İlhan Kesici ve Hasan Subaşı'nı destekleyenler de yer yer tribünlerde gözleniyor. Hasan Subaşı'nın taraftarları, "Kırat'ın başı Hasan Subaşı" şeklinde slogan atarken, Mehmet Ağar taraftarları da "Başbakan Ağar", "Ağar, sen bizim her şeyimizsin" şeklinde slogan atıp şarkı söylüyor.

Kongrenin yapılacağı salon içinde ve dışında yoğun güvenlik önlemi alınması dikkat çekti. Genel başkan adaylarının çokluğu böyle güvenlik önlemlerinin artırılmasına neden oldu. Protokol, basın mensupları, delegeler ve konuklar kongrenin yapılacağı salona iki kez güvenlik kontrolünden geçirilerek alındı. Kongre salonunun ana kapısına açılan cadde trafiğe kapalı tutuldu.

Reklam
Reklam

KONGREDE SADELİK DİKKAT ÇEKİYOR Kongrenin yapıldığı salonda sadelik dikkat çekerken, salona "1946'dan 2000'li yıllara" yazılı, Türkiye haritası üzerinde Atatürk, Adnan Menderes, Süleyman Demirel ve Tansu Çiller'in resimlerinin yer aldığı poster asıldı. Platformun tam karşısında ise Atatürk, Çiller, Ağar ve Kesici'nin posterleri yer aldı. Kongre salonunun dış kısmında da Atatürk ve Çiller posterleri ile Türk Bayrağı asıldı. Divanın yer alacağı platformun sol tarafı delegeler ve konuklara, sağ tarafı ise basın mensuplarıyla protokole ayrıldı. Salonun ortasında ise kameralar için ayrı bir platform kuruldu. Mehmet Ağar'ın kongre salonunun tribünlerinde ve dışarıda ciddi bir hakimiyet kurduğu görüldü. Basın mensuplarının çalışmalarını kolaylıkla yürütmeleri için 'Basın Merkezi' kurulmadı.

Saat 10.30'da çalışmalarına başlayan kongrede, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yavuz, yeterli çoğunluğun sağlandığını belirterek kongreyi açtı. Daha sonra divan başkanlığı seçimi için önergeler verildi. İlk önerge ile Erzurum eski milletvekili Ayvaz Gökdemir, ikinci önergeyle de Sakarya eski milletvekili Nevzat Ercan divan başkanlığına aday gösterildi. Divan başkanlığı seçimi gizli oy ile gerçekleştirilecek.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: