Ağar: ''Türkiye daha demokrat olmalı''

Ankara - DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Türkiye'nin "yarınına, bugünden daha sivil, daha demokrat, daha özgürlükleri öne alan bir bakış açısı içerisinde devam etmek durumunda olduğunu" söyledi.

Ağar, TBMM eski başkanlarından Ferruh Bozbeyli'yi kabulunde, Türkiye'de demokrasinin gelişmesi, güçlenmesi ve "yerli yerine oturabilmesi konusunda" sivil toplum kuruluşlarının önemine işaret ederek, gelişmiş batı ülkelerinde, örnek alınan demokrasi uygulamalarında sivil toplum hareketinin çok güçlü olduğunun görüldüğünü kaydetti.

Reklam
Reklam

"Türkiye'nin bu meselede hala gerekli adımları atamadığını" ifade eden Ağar, bu sebeple demokrasinin gelişmesi, güçlenmesi ve gerçek anlamda millet iradesinin belirleyici güç haline gelmesi noktasında katedilecek yolun uzun olduğunu ifade etti. Partisinin, bu temel hedefe dayanarak, zorluklara direnerek yola devam etme kararlığında olduğunu anlatan Ağar, bugünün şartları içinde hedefe yakın olduklarını hissettiklerini belirtti.

Ağar, "Türkiye, hiç şüphesiz ki yarınına bugünden daha sivil daha demokrat daha özgürlükleri öne alan bir bakış açısı içerisinde devam etmek durumundadır" diye konuştu.