Ağar: ''Üniter yapıdan vazgeçilemez''

Elazığ (AA)- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Türkiye'nin üniter yapıdan vazgeçemeyeceğini söyledi.

Ağar, Elazığ'da bir gazetecinin, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in, "Türkiye'de eyalet sistemi" ile ilgili sözlerini anımsatması üzerine "Eyalet sistemini kim kabul eder Türkiye'de. Kendisinin de öyle bir şey söylediği yok zaten. Türkiye üniter yapıdan vazgeçemez. Türkiye'nin üniter yapının dışında bir yolu yoktur" dedi.

Söylenenin, ekonomik yetkileri olan bölge valilik sistemi olduğunu ifade eden Ağar, bunun tartışılabileceğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Ağar, ifadelerin, yerinden yönetimin, güçlendirilmiş yetkilerle yeniden gündeme taşınması olduğunu belirterek, "Herkes bunun ne dediğini bilmektedir de onun yerine anlamamazlıktan gelinerek siyaset yapıldığı zannedilmektedir. Bunlar ucuz işler. Bunları bırakmak lazım. Türkiye eyalet sistemine geçemez, Türkiye üniter yapıyla yola devam edecektir. Türkiye bazı kamu hizmetlerini verimli yönetmek açısından belli yetkileri paylaşabilir, valileriyle atanmış yöneticileriyle. Türkiye, bütünlüğünü bozamaz"dedi.

Mehmet Ağar, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda "Birinci turda üçte iki çoğunluk sağlanmadan diğer turlara geçilirse Anayasa Mahkemesine gideriz" açıklamasını değerlendirirken, Baykal'ın görüşünü paylaşmadığını ifade ederek, "Meclisin açılma sayısı bize göre o sayı değil. Sonuç olarak CHP, Anayasa Mahkemesine giderse gider. O da bizim meselemiz değil. Anayasa Mahkemesinde ne karar çıkar onu da görürüz. Ama bizim meseleye bakış açımız, hukuku aşırı zorlamadan başka bir şey değildir" diye konuştu.

Reklam
Reklam