Ağar'dan darbe girişimi iddialarına tepki

Ankara (AA)- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, "Türkiye'deki yönetimin yanlışlıklar içinde olduğunu düşünenler varsa büyük milletimizin bunu değiştirecek gücü olduğunu da bilmeleri gerekir" dedi.

ATO Meclis toplantısına katılan Ağar, çıkışta, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek'e ait olduğu öne sürülen günlükteki "darbe girişimi" iddialarına ilişkin bir soruya şu karşılığı verdi:

"Günlüğün sahibi böyle notları olmadığını ifade etmişti. Yeni bir bilgi yok elimizde. Türkiye demokrasisi bütün bunları artık geride bıraktı. Tartışılması bile yanlış olur. Türkiye, milletinin iradesiyle, demokrasiyle yoluna devam edecektir. Demokrasi dışında Türkiye'nin bir çaresi yoktur. Hepimizin gücü, demokratik bir Türkiye'den yanadır. Milletimiz seçimde kullandığı oy gücüyle iktidarları değiştirir, yeni iktidarları yapar. Milletin bu yüksek iradesine inanmamız ve saygı duymamız lazım."
Ağar, bir gazetecinin, "Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığına aday olması halinde 'normalleştirme projesi uygulayacağı, merkezin cumhurbaşkanı' olacağı yönündeki haberleri nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine de şunları dedi:

Reklam
Reklam

"Keşke bu düşüncelerini Başbakan iken yapsaydı. Benim cumhurbaşkanlığı konusuyla ilgili bir tane ölçüm vardır; Güven. Türkiye, cumhurbaşkanına güvenmek istemektedir. Türkiye, milletimizin yarısından çoğunun güvenini üzerinde toplayan bir kişinin cumhurbaşkanı olmasını istemektedir."