Ağar'dan 'ittifak' açıklaması

ANKARA (İHA) - DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, merkez sağda tek çatının DYP olduğunu belirterek, "Ben her türlü diyaloğa açığım, herkesle görüşüyorum, görüşüyoruz" dedi.

Ağar, Emekli Subaylar Derneği Başkanı Emekli Tümgeneral Rıza Küçükoğlu ve Yönetim Kurulu üyelerini kabulünde yaptığı konuşmada, sivil toplumun gelişen demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu belirterek, "Siyasetin belirlenmesinde, şekillenmesinde sivil toplum tıpkı Avrupa ve ileri demokrasilerde olduğu gibi daha fonksiyonel bir rol oynayacaktır" dedi. Ağar, Türkiye'nin kendi tarihsel çizgisi içerisinde bağımsızlığını, birlikteliğini, bütünlüğünü, sınırlarını ve bütün değerlerini muhafaza ederek modernleşen, gelişen, büyüyen, güçlü bir ülke olmanın sarsılmaz inancıyla yoluna devam edeceğini vurguladı.

Reklam
Reklam

Bir gazetecinin, merkez sağda ittifak çalışmaları ve Mesut Yılmaz ile görüşme yaptığı yönündeki haberleri hatırlatarak, "Buradaki formül içerisinde de Demokrat Parti'nin canlandırılması yine aynı isim altında bir çalışmanın yapılması ve Genel Başkanlık koltuğunda da sizin olmanızı öneren bir formülden bahsediliyor. Bu görüşmenin detayları hakkında bilgi verir misiniz?" sorusu üzerine Ağar, "Ben her türlü diyaloğa açığım, herkesle görüşüyorum, görüşüyoruz" karşılığını verdi. Siyasette geçmişin tecrübeleri içerisinde çeşitli meseleleri bilen, kavrayan ve bugünde bir siyasi hırs ve talebin dışında olan siyasetin içinde olan kimselerle görüştüğünü dile getiren Ağar, şunları kaydetti:

"Sayın Yılmaz tabii Başbakanlık, bakanlık, parti genel başkanlıkları görevinde bulunmuş bir kişidir. Kendisiyle bu konuda görüştük. Sizin dediğiniz gibi başka parti, üçüncü isim falan söz konusu olmaz. Buradaki tek çatı DYP'dir, öyle bir zaman da falan söz konusu değil. Bir marka değişikliği için ve bu çerçeve içerisinde herkes bütünleşmenin katkısını yapmanın hevesi içerisindedir, arzusu içerisindedir. Burada ağırlıklı olarak da kişisel makam ve sandalye arzuları da bunun çok dışındadır artık. Çok geride kalmıştır. Merkez sağ bir duruştur, merkez sağ bir tavırdır, merkezsağ kararlılıktır. Bunu bütün kodlarını yerli yerine oturtan bir çizgiyi yaşayarak geldik ve bugün gelinen noktada bu hizmeti en iyi taşıyan parti olarak bunun karşılığını da görüyoruz ve burada siyasetin arzuladığı bütünleşmeler konusundaki pozisyonumuzu hep muhafaza ederek geldik".

Reklam
Reklam

Siyaseti millet tanzim ettiğini ve milletin tepeden tanzim devirlerini geride bıraktığını dile getiren Ağar, "Bu noktada katkısı olanlarda bu konuda taşın altına el koymaktan da çekinmiyorlar. Bizde burada her türlü önyargıdan uzak, ama belli temelleri, ilkeleri olan, politikada belli duruşları olan, yapısı olan çizgiyi de muhafaza ederek yolumuza devam ediyoruz" diye konuştu. "Türkiye'nin gerçek anlamda yeni iktidarını adım adım oluşturarak geliyoruz" diye Ağar, "Bu oluşturmanın temelinde halk vardır, millet vardır, onun bütün hassasiyetleri vardır, duyarlılıkları vardır" dedi.

"TÜRKİYE TERÖRLE MÜCADELESİNİ HİÇ KİMSEYE HAVALE EDEREK YAPAMAZ" 'Terörle Mücadele Özel Temsilcisi Emekli Orgeneral Edip Başer'in, Kuzey Irak'taki gelişmelerle ilgili olarak, 'Türkiye her şeye hazırlıklı olmalıdır' açıklamasının ardından ABD Dışişleri Bakanlığı 'Biz sınır ötesi operasyona karşıyız' şeklinde bir açıklama yaptı. Siz bu olayı nasıl değerlendiriyor sunuz?" yönündeki sorusuna Ağar, "Bizim açımızdan bir sürpriz değil. Biz bunları çok önceden görerek söyledik. 'Türkiye terörle mücadelesini kendisi yapar. Hiçbir yere havale edemez, hiçbir yer de bu havalenin de karşılığını yerine getirmez' diye" değerlendirmesinde bulundu. Bu konuda 6-7 ay önce gördüklerimiz bugün teyid edildiğini savunan Ağar, şöyle devam etti:
"Arzu ederdik ki hükümet bunları çok daha önceden görsün. Bu hükümet yarını göremeyecek kadar meselelerin uzağındadır. Türkiye zaman kaybetmektedir. 2006 yılında eğer seçim yılının sonunda eğer seçim yapılsaydı Türkiye bu meselelerde çok büyük mesafeler kaydetmişti. Zaman kaybetmektedir ama yeni seçim yeni iktidarla inşallah bütün bu kaybolunan zaman telafi edilecektir. Bunu görmemek için ancak bu hükümet gibi olmak lazım. Biz bunları çok önceden gördük ve söyledik. Türkiye terörle mücadelesini hiç kimseye havale ederek yapamaz. Türkiye'nin böyle bir gücü vardır, Türkiye bunun üstesinden gelir ve gelecektir de zaten".
Ağar, 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile yaptığı görüşmelere ilişkin bir soru üzerine de, Demirel ile 15-20 günde bir periyodik olarak görüştüğünü söyledi. Görüşmede, iç ve dış politika konularının ağırlıklı olduğunu belirten Ağar, "Bu hafta içerisinde veya gelecek hafta içerisinde görüşürüz. Periyodik görüşme takvimiz içerisinde olan adreslerden birisidir" ifadesini kullandı. 'Mesut Yılmaz ve Süleyman Demirel dışında başka isimlerle görüştünüz mü?' sorusuna ise Ağar, "Herkes geliyor, ben çok sayıda isimle görüşüyorum. Ben kapısı ve diyaloğu açık olan bir insanım. Benim çizgim var, benim partim var, benim çalışan arkadaşlarım var, benim emek sarf eden insanlarım var. Tabandaki büyük sıcaklığımız var. Bu konuda bizimle görüşmek isteyen herkesle de görüşüyoruz" karşılığını verdi.

Reklam
Reklam