Ağar'ın 11 Yeni Arkadaşı Oldu

Susurluk davası kapsamında aldığı 5 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onanan İçişleri eski Bakanı Mehmet...

Susurluk davası kapsamında aldığı 5 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onanan İçişleri eski Bakanı Mehmet Ağar'ın konulduğu Yenipazar K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na 11 yeni hükümlü ve tutuklunun daha yerleştirildiği belirtildi. Tadilat çalışmalarının tamamlandığı cezaevine kapasite kadar yerleştirme yapılabileceği ifade edildi.

Susurluk davasında 2 yıl hapis cezası onanan İçişleri eski Bakanı ve DP eski Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın, kesinleşen cezası için Aydın'ın Yenipazar ilçesindeki kapalı cezaevini tercih etmesinin ardından 42 kişi kapasiteli Yenipazar K-1 Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki 50 tutuklu ve hükümlü başka cezaevlerine nakil edilmişti. Mehmet Ağar'ın cezaevine konulmasından sonra 3 hükümlü daha aynı cezaevine yerleştirilmişti. Ağar'ın konulacağının kesinleşmesinin ardından Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'na dönüştürülen Yenipazar K-1 Tipi Kapalı Cezaevi'ne müdür ataması yapılmıştı.

Reklam
Reklam

25 Nisan 2011 tarihinde Yenipazar K-1 Tipi Kapalı Cezaevi'ne teslim olan Mehmet Ağar'ın cezaevine yerleşmesinin ardından hızla devam eden tadilat çalışmaları 15 gün önce tamamlandı. Tadilat çalışmalarının tamamlanmasının ardından Ağar'dan önce 2-3 yıla kadar ceza alan tutuklu ve hükümlülerinin konulabildiği cezaevinde Yüksek Güvenlikli olarak ikinci bir bölüm daha oluşturuldu.

Ağar'ın konulduğu Yenipazar K-1 Tipi Kapalı Cezaevi'ne geçtiğimiz hafta başından itibaren 11 yeni tutuklu ve hükümlünün daha yerleştirildiği öğrenildi. Ağar'ın yeni cezaevi arkadaşlarının da 2-3 yıla kadar ceza alan tutuklu ve hükümlüler olduğu; Yüksel Güvenlikli bölüme Ağar'ın dışında henüz yerleştirme yapılmadığı ifade edildi. Yenilenen 42 kişi kapasiteye sahip Yenipazar K-1 Tipi Kapalı Cezaevi'ne kapasite kadar yerleştirme yapılabileceği kaydedildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: