''Ağca, bu yıl içerisinde tahliye edilecek''

Mehmet Ali Ağca'nın avukatı Mustafa Demirbağ, müvekkilinin tahliye olması gerektiğini savunarak, "Ağca, 2006 yılı içerisinde tahliye edilecektir ve şu anda devletten alacaklıdır" dedi.

Demirbağ, Ağca'nın Kadıköy Adliyesi'ne getirilerek 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılamasının, kararın lehlerine olmasına rağmen hatalı olduğunu öne sürdü.

Yargılamanın tanık, müşteki ve müdahillerin duruşmaya çağrılarak yapılması gerektiğini ifade eden Demirbağ, "Müvekkilimin tahliyesini ya da gasp suçlarının düşmesini bekliyorduk. Yargılamanın dosya üzerinden yapılması yanlış. Yeni bir yargılama gibi yapılmalıydı. 2 Şubat'taki tensip kararının ardından bu kısa sürede yargılamanın yapılması doğru değil. İtiraz edeceğiz. Çok büyük bir hata yapıldı. Mahkemenin suçu yok ama yeterli bilgilendirmeme nedeniyle uygulamada eksiklik var" dedi.

Reklam
Reklam

Ağca için cezaevinde kalma süresiyle ilgili olarak, 18 Ocak 2010 tarihinde tahliye olacağını belirten müddetnamenin bir "aldatmaca" olduğunu savunan Demirbağ, "Çünkü yargılama devam ediyor. Papa suikastı ile ilgili yeniden yargılanması için Kartal Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurduk. 'Ya İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Roma Ağır Ceza Mahkemesi'nin hükmünü uygulayan kararını kabul edin ya da yeniden yargılayın' dedik. Sonuçta, gasp, Papa suikastı ve Abdi İpekçi davasıyla ilgili hükümlerin birleştirilmesini isteyeceğiz" diye konuştu.

Müvekkilinin tahliye olması gerektiğini ve şu anda cezaevinde fazladan yattığını ileri süren Demirbağ, "Olay çok basittir. Mehmet Ali Ağca'nın tahliye edilmesi gerekir. Ağca, 2006 yılı içerisinde tahliye edilecektir ve şu anda devletten alacaklıdır. Tahliye edilmesi süreci birkaç aylık süreçtir. Ağca halen cezaevinde tutulmakla suç işlenmektedir" dedi.

Mustafa Demirbağ, Ağca'nın, adının Trabzon'daki rahip Santoro cinayeti ile ilgili haberlerde "Küçük Ağca" şeklinde yer almasına da çok tepkili olduğunu ifade ederek, müvekkilinin bugün Pendik Cumhuriyet Savcılığı'na bir gazeteyle ilgili suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.

Reklam
Reklam