Agd’den Arakan'daki Müslüman Katliamına Tepki

Burma’nın Arakan bölgesinde Budistlerin Müslümanlara yönelik gerçekleştirdiği katliamlara tepki gösteren Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya...

Burma’nın Arakan bölgesinde Budistlerin Müslümanlara yönelik gerçekleştirdiği katliamlara tepki gösteren Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi Başkanı Yusuf Güneş, “Yeryüzündeki bütün Müslümanlar için sesimizi yükseltmezsek yarın bizim de akıbetimiz bu olacaktır” dedi.

Dernek şubesinde basın toplantısı düzenleyen AGD Konya Şube Başkanı Yusuf Güneş, Arakan’da, Suriye’de, Afganistan’da, Irak’ta, Somali’de ve Libya’da akan kanların bu bölgedeki insanların Müslüman oldukları için aktığını ifade etti.

Reklam
Reklam

“SUÇ MÜSLÜMANLARDA”

Özellikle Müslümanlara çatan Yusuf Güneş, “Hani insan hakları. Hani Avrupa. Hani Avrupa kriterleri. Bence suçlu Müslümanlar. Suçlu Müslümanları idare eden idareciler. Hep bize insan hakları, demokrasi, özgürlük, Avrupa kriterleri dediler. Nerede kafir, zalim Avrupa. Nerede kafir ve zalim Amerika ve İsrail. Niye Arakan’daki Müslümanların canını ve hürriyetini korumak istemiyor. Aynı hadise İsviçre’de, Hollanda’da, Belçika’da olsaydı acaba Avrupa ne yapardı. Şu birkaç ay içerisinde Arakan’da 90 bin insanın hunharca öldürüldüğü ve yakıldığı ifade edilmektedir. Bu kadar hayvan ve kuş İsviçre’de Danimarka’da Belçika’da, Hollanda’da, Fransa’da, İngiltere’de öldürülseydi Avrupa ayağa kalkardı. Avrupa basını ayağa kalkardı. Bu kuşları katledemezsiniz derdi. Ama ne gariptir bu kadar Müslüman öldürülüyor.” diye konuştu.

“MÜSLÜMAN BİRLEŞMİŞ MİLLETLERİ KURULMALI”

Müslümanların kendi iktidarlarını kendi idarecilerini seçmeleri gerektiğini vurgulayan Güneş, “Müslümanlar iktidarlarını kendi idarecilerini seçemediler ve satıldılar. Müslümanlar her yerde idareciler tarafından satılıyor. Saddam satıyor. Esad satıyor. Kısacası Müslüman kendi iktidarını, kendi Birleşmiş Milletler Devletini kurmalı. Müslüman kendi işlerini kendi içerisinde halletmeli. Eğer Müslüman Birleşmiş Milletleri olsaydı. Eğer Müslüman devletler bugüne kadar, hep Avrupa’yı, Hıristiyanları ve Yahudileri sevdirmeyip de Müslümanları sevdirseydi. Ey Budistler, Arakandaki Müslümanlara zulüm edemezsiniz, öldüremezsiniz durun diyecekti. Ey kafir Fransa ve Amerika ve batı idarecileri Libya’yı bir gecede yutamazsınız. Suriye’deki Müslümanları katledemezsiniz diyecekti. Ama ne yazar” dedi.

Reklam
Reklam

“SESİMİZİ YÜKSELTMEZSEK AKIBETİMİZ AYNI OLACAK”

Yeryüzündeki 6 milyar insandan 2 milyarla yer yüzünün en büyük çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğunu kaydeden Yusuf Güneş, “Ama ne garip ki ezilen hep Müslümanlar, hakları çiğnenen Müslümanlar, ırzına tecavüz edilen Müslümanlar, çocukları öldürülen Müslümanlar, coğrafyası işgal edilen Müslümanlar, köle edilen Müslümanlar. Biz buradan sesleniyoruz. Ey Müslümanlar Peygamber Efendimiz sesleniyor ki, ‘Müslümanlar kardeştir. Dünyanın her hangi bir yerinde ayağına bir diken batarsa Müslüman şaha kalkmalı’. Ama gel gelelim bugün kan akıyor. Müslümanlar güzel sofralarda gününü gün ediyorlar. Mevcut iktidarlardan korktukları için çıkıp en azından sesini çıkaramıyorlar” şeklinde konuştu.

Hazreti Muhammed’in hadisi şeriflerinden bir alıntı yapan Güneş, “Hazreti Peygamberimizin hadisi şerifinde olduğunu gibi, bir kötülük gördüğünüz zaman bir zulüm gördüğünüz zaman şaha kalkacaksınız. Yumruğunla, silahınla gücünle bu kötülüğe ve zulme sömürüye köleliğe müsaade etmeyeceksin diye buyuruyor. Eğer gücün yetmiyorsa bizim gibi sokaklarda bağıracaksın” dedi.

Reklam
Reklam

Amerika, Rusya ve Çin’in ikiz kardeş gibi olduğunu ifade eden Güneş, “Bunlar batıla hizmet eden yeryüzünün zalimleridir. Bunların her ikisi de vampirdir. Müslümanların ve mazlumların kanını emmek için iki zalim güçtür. Ama ne gariptir ki Müslümanlar bunu anlamadı. Eğer bugün biz sesimizi çıkarmazsak bugün Arakan için sesimizi yükseltmez yeryüzündeki tüm Müslümanlar için sesimizi yükseltmezsek yarın bizim de akıbetimiz bu olacaktır” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: