AGİAD, Işadamları Ve Protokolü Bir Araya Getirdi

Aksaray Girişimci İş Adamları Derneği (AGİAD) protokol ve işadamlarını tanıştırma yemeği düzenledi.Aksaray Organize Sanayi Bölgesi’nde...

Aksaray Girişimci İş Adamları Derneği (AGİAD) protokol ve işadamlarını tanıştırma yemeği düzenledi.

Aksaray Organize Sanayi Bölgesi’nde bir fabrikada gerçekleştirilen tanışma yemeğine çok sayıda işadamı yanı sıra Vali Selami Altınok, Belediye Başkanı Nevzat Palta, AGİAD Başkanı Reha Güven, Organize Sanayi Müdürü İsmet Çağlar ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Öztürk katıldı. İşadamları ile yemek yiyen ve sohbet eden Vali Altınok, Aksaray’ın sanayi anlamında çok iyi yerlerde olduğunu söyledi. Aksaray’ın her geçen gün yatırımcı sayısının arttığını, fabrika sayısının hızla yükseldiğini ve buna bağlı olarak istihdamın da arttığına dikkat çeken Vali Altınok, yeni arsa tahsisi yapıldığı ve OSB’nin hızla geliştiğini söyledi. İşadamlarıyla tek tek tanışan Altınok, devlet bürokrasisinin aşılması gerektiğini, vatandaşın ve işadamlarının gerektiğinde devlet yetkililerine ulaşabilmesinin çok önemli olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Toplantıda organize sanayi bölgesindeki yatırımcılar adına söz alan Kenan Oruç, 5084 sayılı yasanın uzatılması için özellikle AGİAD olmak üzere belediye başkanı, ticaret odası ve diğer kurum kuruluşların girişimlerinin bir farkındalık yarattığını dile getirdi. Oruç, bu sayede Başbakan'ın konuyu tekrar gündeme taşıyarak sıkıntıların giderileceğine dair çalışmaları olduğunu gözlemlediklerini ifade etti. Oruç, bundan sonraki süreçlerde başta Vali olmak üzere yatırımcıya destek olmalarını istediklerini sözlerine ekledi.

AGİAD Başkanı Reha Güven de Aksaray’da yatırımların hız kazandığına dikkat çekti ve bir önceki 5084 sayılı teşvik yasasının yasalaşmasını beklediklerini kaydetti. İşadamları ve protokolü bir araya getirmekteki amaçlarının tanışıp kaynaşmak olduğunu ifade eden Başkan Reha Güven, Aksaray Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım ve arsa tahsislerinin devam ettiğini belirterek, “Aksaray en fazla yatırım alan iller arasında. Yeni teşvik kapsamında da yine cazip iller arasında yer alıyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın 5084 sayılı teşvik yasasının devam edeceği yönünde açıklamasının yatırımcı işadamlarını sevindirdiğini sözlerine ekleyen Başkan Reha Güven, “5084 sayılı teşvik yasasının sayın başbakanımız tarafından uzatılacağının açıklanması bizleri çok mutlu etti. Böylelikle işveren prim desteği ile var olan firmalarında desteklenmesi olumlu bir gelişme. Sayın Başbakan bu konuda açıklama yaptı. Bizler de bir an önce yasalaşmasını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Öztürk ise gerçekleştirilen programla işadamları ve protokolün bir araya gelmesinin olumlu sonuçlar doğuracağını belirterek, “Birlik ve beraberlikten güç doğar. Aksaray’da protokol ve siyasilerimiz yatırımcılarımız veya önceden yatırım yapmış iş adamlarımızın sorun ve sıkıntılarını birebir takip ediyor ve gerekli her türlü yardımda bulunuyorlar. Bugün iş adamlarımızın ve Aksaray protokolümüzün böyle bir arada buluşarak sohbet etmesi gerçekten çok faydalı olacak.” ifadesini kullandı. Aksaray Organize Sanayi Bölgesi’nin hızla gelişmeye devam ettiğini de sözlerine ekleyen Başkan Öztürk, yatırımların ve buna paralel olarak istihdamın da ciddi anlamda artış gösterdiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: