AGİAD Üyeleri, Adana'ya Tekstil Sektörü Gezisi Gerçekleştirdi

Aksaray Genç İş Adamları Derneği (AGİAD) Tekstil Komitesi sorumlusu Duran Özcan önderliğinde bir grup iş...

Aksaray Genç İş Adamları Derneği (AGİAD) Tekstil Komitesi sorumlusu Duran Özcan önderliğinde bir grup iş adamı, Anadolu Sanayici ve İşadamları Federasyonu’nun (ANSİFED) organizesiyle Adana'ya tekstil sektörü gezisi gerçekleştirdi. İş adamlarına Adana Genç İş Adamları Derneği (AGİD) ev sahipliği yaptı.

AGİD’in ev sahipliğinde Adana’da gerçekleştirilen ‘Tekstil Sektör Buluşması’ programına da katılan Aksaraylı iş adamları, sektörün geleceği hakkında fikir edindi. Programda konuşan Osmanbey Tekstilci İş Adamları Derneği (OTİAD) Başkanı Ali Ulvi Orhan, Türk malı imajı ile tüm Afrika’yı giydirebileceklerini söyledi. Türk malı imajının Çin malına göre sürekli artan bir değere bahip olduğunu kaydeden Orhan, iyi organize olunursa önümüzdeki 10-15 yılda tüm Afrika’yı giydirebilecek konuma gelinebileceğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Türkiye’nin 2023’de hazır giyim sektöründe 52 milyar dolar ihracat hedefinin olduğunu kaydeden Orhan, 2023’de kişi başına milli gelirin ise 25 bin dolar olarak hedeflendiğini söyledi. Şu anda hazır giyim sektörünün 15 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini ifade eden OTİAD Başkanı Ali Ulvi Orhan, 30 milyar doların üzerinde de iç pazara satış yaptığını ifade etti. Tekstil sektöründe faaliyet gösteren firmalara çeşitli tavsiyelerde de bulunan Orhan, “Ürettiğinizi dünyaya satamıyorsanız rekabet edemezsiniz.” dedi. Sektördekilerin yapması gerekenleri de sıralayan Orhan, “Özel bir pazarınız olsun. Çok özel bir ürününüz olmalı. Markalaşın. Mağazacılığa önem verin. İhracat yapmak istiyorsanız da İstanbul’da Laleli, Merter, Osmanbey gibi semtlerde mutlaka bir yer edinmelisiniz.” şeklinde konuştu.

“KALİTE STANDARTLARINA UYGUN ÜRETİM YAPIN”

ANSİFED Genel Sekreteri Mehmet Ulaşan da, federasyonun yapısı hakkında bilgiler verdi. Bağlı bulundukları konfederasyon olan TUSKON’un dünyanın her yerinden iş adamını İstanbul’da buluşturduğunun altını çizen ANSİFED Tekstil Komisyonu Başkanı Cevdet Şeker ise kendilerinin de üyelerine katkı sağlamak için bunun farklı boyutunu gerçekleştirmek için ‘Tekstil Sektör Buluşması’nı yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Federasyon olarak ilk sektörel programı Adana’da yaptıklarını söyleyen ANSİFED Başkanı Ahmet Coşkun, diğer sektörlerde de farklı illerde buluşmalar düzenleyeceklerini belirtti. Üyelerinin bu programlarla tanışma fırsatı bulduğunu kaydeden Coşkun, “Bu tür programlar sayesinde insanlar hayatlarının kalan bölümünü değiştirebilirler. İşadamlarımız, sektörü adına zamanını iyi değerlendirmeli.” diye konuştu.

AGİAD Tekstil Komitesi sorumlusu Duran Özcan da, AGİAD üyesi tekstil firmalarının yaptığı ikili iş görüşmelerinin çok verimli geçtiğini, bu tür iş forumlarının insanların ufkunu açtığını, yeni pazarlar bulma konusunda yeni fikirleri oluşturduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: