AGİAD: Yeni teşvik yasası ile Aksaray şaha kalkacak

Aksaray Girişimci İşadamları Derneği (AGİAD) Başkanı Reha Güven, yeni teşvik yasasını değerlendirerek, “5084 Sayılı Teşvik...

Aksaray Girişimci İşadamları Derneği (AGİAD) Başkanı Reha Güven, yeni teşvik yasasını değerlendirerek, “5084 Sayılı Teşvik Yasası ile dört nala koşan Aksaray, yeni teşvik sistemiyle birlikte adeta şaha kalkacak.” dedi.

AGİAD yönetimi, 2012 yılı yeni teşvik sistemini değerlendirmek üzere bir basın toplantısı düzenledi. AGİAD Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen programda konuşan Başkan Reha Güven, Aksaray’ın yeni teşvik sisteminde 5. bölgeye alındığını hatırlatarak, bunun il için çok önemli olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Başkan Güven, 5084 sayılı yasa kapsamında Aksaray’da ciddi gelişmelerin olduğunu hatırlattı. Güven, “Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından iş dünyasının merakla beklediği yeni teşvik paketi açıklandı. Başbakanımızca yapılan açıklamada, yeni bir yapılanma içine girildiği ve yeni yapılanmanın çalışmaları neticesinde yeni bir teşvik sisteminin belirlendiği, bazı hedefler doğrultusunda yeni teşvik sisteminin uygulanmaya başlanacağı belirtilmiştir. Yeni teşvik sisteminin temel hedefleri olarak, öncelikle bu yeni sistemle, cari açığın azaltılması amacıyla ithalat bağımlılığı yüksek olan ara malı ve ürünlerin ülkemizde yatırım ve üretiminin artırılması hedefleniyor. En az gelişmiş bölgelere sağlanan yatırım desteklerinin artırılması, bölgesel gelişmişlik farklılıklarının giderilmesi, destek unsurlarının etkinliğinin artırılması, kümelenme faaliyetlerinin desteklenmesi, teknolojik dönüşümü sağlayacak yüksek ve orta-yüksek teknoloji içeren yatırımların desteklenmesi bu yeni sistemle hedefleniyor. Bu hedefler doğrultusunda oluşturulan yeni teşvik sistemi, dört ana bileşenden oluşuyor. Genel Teşvik Uygulamaları, Bölgesel Teşvik Uygulamaları, Büyük Ölçekli Yatırımların Teşviki ve Stratejik Yatırımların Teşviki." diye konuştu.

Reklam
Reklam

AGİAD Başkanı Reha Güven, bölge ayrımı yapılmaksızın, teşvik edilmeyecek yatırım konuları ile diğer teşvik uygulamaları kapsamında yer almayan ve belirlenen asgari sabit yatırım tutarı şartını sağlayan yatırımların, KDV İstisnası ve Gümrük Muafiyeti destekleri ile desteklenmesine devam edileceğini ifade etti. Güven, yatırımın 6. Bölgede yapılması halinde ise yeni bir uygulama olarak asgari ücret üzerinden hesaplanan Gelir Vergisi Stopajı Desteği ve Sigorta Primi İşçi Hissesi Desteği sağlanacağını ifade etti.

AGİAD Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya AGİAD Başkanı Reha Güven, Başkan Yardımcısı Altuğ Taylan, Yönetim Kurulu Üyesi ve Mali Müşavir Fatih Öncel ile Yönetim Kurulu Üyesi Asaf Sametoğlu katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz