AGİD ile Kepez Belediyesi protokol imzaladı, 60 kadının işi hazır

Antalya Girişimci İşadamları Derneği (AGİD), Kepez Belediyesi ve Ela Dizayn işbirliğiyle duvar kağıdı ustası yetiştirmek...

Antalya Girişimci İşadamları Derneği (AGİD), Kepez Belediyesi ve Ela Dizayn işbirliğiyle duvar kağıdı ustası yetiştirmek üzere protokol imzalandı. AGİD’de düzenlenen protokole, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AGİD Başkanı Ahmet Yahya Taşçı, Ela Dizayn Yönetim Kurulu Başkanı Ayla Nalbant ve dernek üyeleri katıldı. Kepez Belediyesi ASMEK öğretmenleri tarafından verilecek kurs, ilk etapta 18-20 kadınla başlayacak. Projeyle 25-35 yaş aralığında 60 kadına eğitim verilecek. Eğitimi tamamlayan kadınlar, Ela Dizayn firmasında işe başlayacak.
Protokol töreninde konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya’da meslek sahibi olan herkesin istihdam edildiğini, ancak kalifiyesizlikten dolayı bir işsizliğin söz konusu olduğunu söyledi. İstihdam noktasında kaliteli ve kalifiye eleman ihtiyacını çözecek projelerin üretilmesi gerektiğini vurgulayan Tütüncü, “Bunu başarabilirsek istihdam konusunda önemli bir adımı atmış olacağız. Bu konuda en önemli avantajlarımızdan birisi çok iyi çalışan bir meslek edindirme kursumuzun olması. Bugüne kadar 10 binin üzerinde kişiye sertifika verdik. Bunların ağırlıklı kısmını kadınlar oluşturuyor. Kursu bitirenlerin önemli bir kısmı da istihdam ediliyor. Şu an beş ayrı kursta 4 bin civarında kursiyer eğitim görüyor.” diye konuştu. Tütüncü, duvar kağıdı işinin önemli bir istihdam projesi olduğunu, bu konuda her türlü desteği vereceklerini sözlerine ekledi.
Antalya Girişimci İşadamları Derneği (AGİD) Ahmet Yahya Taşçı da böyle bir projeye aracılık etmekten memnun olduklarını belirterek, şunları kaydetti: “Sivil toplum kuruluşları, mahalli idareler ve işletmelerin işbirliğiyle oluşturulabilecek istihdam projeleri başarılı olmaya başladı. Bu projelerle dünyadaki yerimizin nasıl yükseldiğini şaşırarak izliyoruz. Böyle bir işbirliğine aracılık etmekten ve katkıda bulunmaktan çok müteşekkirim.”
Projeye öncülük eden Ela Dizayn Yönetim Kurulu Başkanı Ayla Nalbant ise istihdam konusunda devletin yansıra özel kuruluşlara ve sivil toplum örgütlerine önemli sorumluluklar düştüğünü belirtti. KOBİ’lerin en büyük sıkıntılarının başında kalifiye eleman sıkıntısı geldiğine dikkat çeken Nalbant, “Bu projeyle nitelikli eleman oluşabilmesi için bir nebze de olsa KOBİ’lere yardımcı olmayı amaçlıyoruz.” dedi. Ülke ekonomisinin gelişmesi için kadınlara daha fazla söz hakkı tanınmasını isteyen Nalbant, şöyle devam etti:
“Bu projeyi de kadınları iş sahibi yapmak için gündeme getiriyoruz. Firma olarak Antalya bölgesinde toptan ve perakende duvar kağıdı satışı yapıyoruz. Bu sektördeki firmaların en önemli problemi, montaj aşamasında nitelikli eleman bulunamaması. Duvar kağıdı montajı hassasiyet isteyen bir iş. Dünyada ve Avrupa’da bu işi genellikle kadınlar yapıyor. Türkiye’de de böyle bir proje gerçekleştirmek istedik. Amacımız gelişmeye açık, eğitim almaya müsait, el becerisi olan kadınlarımıza eğitim vererek kalifiye hale getirip sektörde iş sahibi yapabilmek.”
Nalbant, eğitimini tamamlayan kadınlara iş garantisi de vereceklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz