AGİD’li Işadamları Gürcistan’da Iş Görüşmeleri Gerçekleştirdi

Antalya Girişimci işadamları Derneği (AGİD) üyesi 15 kişilik işadamı heyeti, Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e düzenledikleri iki...

Antalya Girişimci işadamları Derneği (AGİD) üyesi 15 kişilik işadamı heyeti, Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e düzenledikleri iki günlük iş gezisinin ardından Antalya’ya döndü.

İşadamı heyeti, Tiflis’te, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Birleşmiş Milletler Karadeniz Yatırım ve Teşvik Programı, Gürcistan Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı ve Ekonomik Kalkınma İnisiyatifi tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Türkiye Gürcistan Ticaret ve Yatırım Köprüsü’ programına katıldı. AGİD heyeti, program çerçevesinde Gürcü işadamlarıyla ikili görüşmelerde de bulundu.

Reklam
Reklam

İki günlük Gürcistan gezisini değerlendiren AGİD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yahya Taşçı, AGİD’li işadamları olarak böyle bir organizasyonda bulunmaktan memnun olduklarını söyledi. İnşaattan gıdaya, mobilyadan tarıma farklı sektörlerde faaliyet gösteren 15 üyeleriyle Türkiye Gürcistan Ticaret ve Yatırım Köprüsü Programı'na katıldıklarını belirten Taşçı, “Gürcü firmalarla 100’ün üzerinde ikili iş görüşmeleri yapma fırsatı yakaladık. Gürcistan pazarı bize yakın olan ve iş yapabileceğimiz bir pazar. Bu anlamda işadamlarımızın yaptığı ikili iş görüşmelerinin faydalı olacağını düşünüyorum. Ticaret köprüsü programının ardından Tiflis ve Batum’da da çeşitli fabrika gezilerinde bulunduk.” diye konuştu.

Vizesiz seyahat edebilme imkanı sunan Gürcistan’ın Türkiye’ye olan kara sınırı ve yakınlığıyla bağlantılı olarak çok cazip yatırım imkanlarına sahip olduğuna dikkat çeken AGİD Başkanı, şunları kaydetti: “Türkiye ile yaklaşık 1,4 milyar dolar dış ticaret hacminin olması Gürcistan’ı yatırım yapılabilir bir ülke haline getiriyor. Dünya ticaretinin yüzde 25’lik kısmının komşu ülkelerle yapıldığı da göz önünde bulundurulduğunda ülkeye yönelik yatırımlar daha da önem kazanıyor. Nüfusunun yaklaşık yüzde 40’ı tarımda istihdam eden Gürcistan’da narenciye ve sebze önde gelen tarımsal ürünleri oluşturmaktadır. Karadeniz sahil şeridine olan yakınlığı ile yaz ve kış turizminde önemli bir konuma sahiptir.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: