AGİD'ten iftar yemeği

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş: Merhamet konusunda toplumsal bir sorunla karşı karşıyayız

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, merhamet konusunda toplumsal bir sorunla karşıya olduğumuzu belirterek, Ramazan günlerinin, merhamet konusundaki eksikliğimizi gidermek için önemli bir vesile olduğunu söyledi.

Anadolu Girişimci İşadamları Derneği’nin (AGİD) Seyhan Oteli’nde verdiği iftar programına katılan Vali Hüseyin Avni Coş, Ramazan denince akla gelen en önemli olgulardan bir tanesinin merhamet olduğunu söyledi. Bu merhamet konusunu, merhamet kavramını, bunun içerdiği çok derin ve özel anlamları biz bilsek de çevremize anlatmamız gerektiğini söyleyen Vali Coş, “Çünkü, son zamanlarda uzmanların da değerlendirdiğine göre merhamet konusunda toplumsal bir sorunla karşı karşıyayız. Ramazan günlerinin, bu merhamet konusundaki toplumsal eksikliğimizi gidermek için önemli bir vesile olacağını düşünüyorum. Bunun için başkasının derdi ile dertlenen, dünyanın neresinde olursa olsun, zor duruma düşen, yaşam hakkı tehlike altında olan insanlara karşı duyarlılık gösteren milletimizin örnek çalışmaları bu konudaki fedakârlıklarının daha da yoğunlaşması ve özellikle genç kuşaklara aktarılması konusunda hepimizin büyük bir sorumluluk sahibi olduğuna inanıyorum.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Sivil toplum kuruluşları hakkında da görüşlerini aktaran Vali Coş, sivil toplum kuruluşlarının sayısının ve etkinliğinin artmasını demokrasimizin teminatı olarak değerlendirdi. Vali Coş, “Bir başka konu: Sivil Toplum konusu. Toplumsal gelişmeyle kalkınma sivil toplum kuruluşları etkinliği ve sayısı arasında çok yakın bir bağın olduğu ifade ediliyor. Sivil toplum kuruluşlarımızın sayısının ve etkinliklerinin artması aynı zamanda demokrasimizin de bir teminatıdır. Bu manada AGİD’in ve diğer işadamı derneklerinin yoğun bir etkin çalışmalar yaptığını görüyoruz. Bu yönden de AGİD üyelerine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

‘Son aylarına yaklaştığımız mübarek Ramazan ayında böyle seçkin bir toplulukla beraber olmanın mutluluğunu ve hazzını yaşıyorum’ diyen Vali Hüseyin Avni Coş, “Ramazan denince aklımıza gelen en önemli kavramlar birlik, beraberlik, yardımlaşma, paylaşma, dayanışma, merhamet, başkalarının derdiyle dertlenme gibi özelliklerdir. Bu konuda burada bulunan hazirunun gerçekten büyük bir hassasiyete sahip olduğunu biliyoruz. Bu birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun bundan sonraki günlerde de devam ettirilmesi halinde hem sektör olarak ekonomik alanlarda, hem de genelde ilimizin diğer konulardaki sorun ve sıkıntıların giderilmesinde, bireysel olarak da çeşitli problemlerin ortadan kaldırılabilmesine yardımcı olacağını değerlendiriyoruz. Bu anlamda, AGİD’in ve bir çatı örgütü olarak da TUSKON’un yaptığı örnek çalışmaları her zaman takdir ve teşekkürle izliyoruz. Bu çalışmaların her geçen gün güçlenmesi ile ülkemizin güçlenmesi arasında çok yakın bir bağlantı olduğunu da biliyoruz. Bundan ötürü, ülkemiz için yararlı olan çalışmalarından ötürü bütün işadamlarımıza, birlik, beraberlik içinde hareket eden giderek küçülen dünyada ekonomik alanda daha aktif olmak, daha fazla dış ticaretten pay almak için çalışan işadamlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu manada bugün burada bulunan toplum huzurunda ülkemizin kalkınması için gayret sarf eden işadamlarımıza çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

AGİD Başkanı Ahmet Coşkun da, salonun yetersiz kaldığını ve dostlarla bir arada olunması bakımından bunun memnun edici bir tablo olduğunu ifade etti. Coşkun, “Yine bir AGİD iftarında, 500 kişilik bir salonu doldurmuş bir halde bir aradayız. Bizi yalnız bırakmayan üyelerimize şükranlarımızı sunuyorum.” dedi.

Adana Müftüsü Arif Gökçe’nin yaptığı iftar duasının ardından sponsor firmalar Seyhan Hazır Beton Sanayi Lojistik Müdürü Ruhan Arıkan, Erciyes İnşaat adına sahibi Muammer Beluk’e, Nautilus Mutfak adına ise arkadaşı Muhammet Yıldırım’a katkılarından dolayı plaket takdim edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: