Ağır Kaldırma Düşük Nedeni Mi?

Ağır kaldırma: Düşüğe sebep olur mu?

Soru: Kocam ve ben ikinci bir çocuk istediğimize karar verdik ve hemen hamile kaldım. Ben oldukça aktif bir insanım, ve bebeği kaybettim. Düşüğün olduğu gün, yürüyüşe çıktığımızda 18 aylık kızımı omuzlarımda taşıyordum. Bir komşum onu bu şekilde taşımamın düşüğe neden olduğunu söyledi. Bu doğru mu?

Cevap: Bebeğinizin kaybından dolayı üzgünüm. Umarım ailenin ve arkadaşların desteğini alıyorsunuzdur.

Bu soruyu sorduğunuz için teşekkür ederim çünkü yanlış, hatalı "komşu” tavsiyelerinin duygusal hasarından kurtulabilmenin tek yolu yanlış bilgileri doğrulamaktır.

Reklam
Reklam

Düşük yapmanıza hiçbir şey yol açmadı. Aktif kalmamanız, hamilelikten önceki annelik aktivitelerinizin aynısını göstermeniniz için hiçbir sebep yok.

Literatürde vücudun çekirdek ateşinin yükseldiği atlet eğitimi gibi ağır işler yapan yüksek düşük riski taşıyan kadınlar için bazı destekler vardır; ancak kızınızla oynamanızın, hiçbir şart altında, düşüğünüzle herhangi bir ilişkisi olabilir.

Genelde hamilelik, çocuk doğumu, ve kadınların sağlığı hakkında çok sayıda mit (söylenti) vardır ve değeri olanlarla tamamen mantıksız olanları ayırt etmek önemlidir. Umarım rahatlamış hissediyorsunuzdur ve başka düşüğe neden olmanızla ilgili duygularınız olmadan bir sonraki hamileliğiniz için harekete geçebilirsiniz.

Peg Plumbo, Psikiyarist